Categories: Бізнес

Усі ФОПи вже винні: решті українців рахунки виставлять пізніше

Для ФОПів підвищення податків відбудеться заднім числом – з 1 жовтня, а для працюючих українців – з моменту набуття чинності законом. Про це повідомив народний депутат Данило Гетманцев, пише портал Стіна.

“Якщо говорити про цю норму (щодо ретроспективного підвищення податків – ред.), то тільки виключність обставин змусила нас це рішення ухвалити”, – повідомив він.

Він зазначив, що перед депутатами стояла дилема: або вони вводять в дію закон з листопада і піднімають ставки ще більше (бо сума потреби нікуди не дівається) або роблять це першим жовтня.

“Напередодні ухвалення законопроєкту була дискусія: підвищувати військовий збір, який заплатять ті, хто і так платить податки, чи ПДВ. Чому Верховна Рада врешті зупинилася на військовому зборі, підвищення якого дасть менше додаткових доходів, ніж дало б підвищення ПДВ”, – розповів нардеп.

За його словами, вони принесли б приблизно співставні надходження: підвищення військового збору на 1 відсотковий пункт дасть близько 30 мільярдів гривень, а ПДВ – 45-46 мільярдів.

“На жаль, ця дискусія ще не закрита. Я просто хочу процитувати слова міністра фінансів, який зазначив, що у випадку, якщо між першим та другим читанням державного бюджету на 2025 рік критично збільшаться видатки, то нам необхідно буде повернутися до питання підняття саме ПДВ. І це в межах домовленості з МВФ”, – наголосив Данило Гетманцев.

Романчук Микола

Recent Posts

Діставайте пуховики: погода в Україні готує сюрпризи

Приготуйтеся до холоду, бо осінь в Україні вирішила різко змінити настрій. Наступні кілька днів по…

15 хв. ago

Ілон Маск витратив 75 мільйонів доларів на підтримку Трампа

Американський мільярдер Ілон Маск знову у центрі скандалу — цього разу через свої значні фінансові…

29 хв. ago

“Немає слів”: аналітик BILD розкритикував план перемоги Зеленського

Аналітик BILD Юліан Рьопке розкритикував представлений "План перемоги" президента Володимира Зеленського. "Вступу до НАТО не буде,…

33 хв. ago

Росія готується до масових ударів по енергетиці: секретар РНБО зробив тривожну заяву

Україна активно готується до масованих атак з боку російських агресорів із настанням осінньо-зимового періоду, заявив…

37 хв. ago

ТЦК почали полювання на чоловіків по клубах і ресторанах — повістки летять на всі боки

Останні облави в нічних клубах, ресторанах та навіть весільних залах сколихнули суспільство. Хоча рейди співробітників…

39 хв. ago

Під Москвою горить будівля військового аеродрому “Чкаловський” (відео)

На військовому аеродромі "Чкаловський" у Московській області РФ сталася пожежа. Про це повідомило російське видання Astra. Журналісти з посиланням…

1 годину ago