Ароматну, ситну та неймовірно смачну локшина по-азійськи легко приготувати на домашній кухні.
Можна зробити як гострий так і не гострий варіант страви. Про це пише Телеграф з посиланням на katana.ua.
Інгредієнти:
- Локшина (udon, wok, рисові спагеті) – 200 г
- Куряче філе – 200 г
- Солодкий перець – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики
- Соєвий соус – 3 ст. л.
- Рисовий оцет – 1 ст. л.
- Тертий імбир – 1 ч. л.
- Олія – 2 ст. л.
- Кунжут – 1 ст. л. (для посипання)
- Зелень (цибуля, кінза) – за смаком
Приготування:
- Наріжте куряче філе тонкими скибочками, солодкий перець – соломкою, цибулю – півкільцями, моркву – тонкими брусочками, часник – подрібніть.
- Змішайте соєвий соус, оцет, тертий імбир.
- Відваріть локшину до готовності, згідно з інструкцією на упаковці, процідіть.
- Розігрійте олію на сковороді. Обсмажте куряче філе до золотистого кольору, додайте овочі та часник, обсмажте протягом 5 хвилин.
- Додайте локшину, соєвий соус, готуйте, помішуючи, протягом 3-5 хвилин.
- Посипте страву кунжутом і подрібненою зеленню.
- Для більш пікантного смаку можна додати в соус 1 ч. л. гострого перцю чилі.
- Замість курячого філе можна використовувати креветки, свинину.