• Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Жорсткі обмеження для українських водіїв: рентген-сканери змінять перетин кордону
    • Україна потрапила в зону торнадо: чому смерчів стає більше — пояснення еколога
    • Без цих документів авто не зареєструють: водії мають пройти обов’язкову експертизу – про що йдеться
    • Дадуть чотири тижні на виїзд: людям, які приїхали з України до однієї з країн ЄС оголосили дедлайн
    • Найближчими днями очікується великий багатосторонній удар РФ по Україні, – Reuters 
    • Там більше наречених, ніж місцевих: названо найромантичніше село Італії
    • Як знятися з розшуку від ТЦК та ходити вільно: пояснює юрист
    • Кредитки під ударом: гроші зникають, а борги лягають на плечі українців
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Експерт
    Підтримати нас
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Головна сторінка » Кулінари розповіли секрети запікання гарбуза

    Кулінари розповіли секрети запікання гарбуза

    Ольга СтепановаОльга Степанова24 Жовтня 2023, 12:272 хвилини на читання Новини
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Гарбуз – це справжня знахідка для господині восени. Його можна використовувати для приготування різноманітних страв, від супів і каш до смачних кексів та запіканок.Ці рецепти допоможуть вам створити смачні та незвичайні страви з гарбуза, які припадуть до смаку як дорослим, так і дітям, пише ТСН. Насолоджуйтеся осіннім ароматом та смаком і святкуйте Гелловін разом з вишуканими стравами із гарбуза.

    Підготовка гарбуза: Важливо порізати гарбуз на однакові шматочки, не занадто дрібні та не занадто великі. Товщина шматочків не повинна перевищувати два сантиметри.Сіль чи цукор?: Не соліть гарбуз перед запіканням. Додавання солі може зробити продукт сухим. Замість цього, використовуйте цукор, який утворить на гарбузі карамельну скоринку і надасть особливого смаку.Використання спецій: Для збагачення смаку гарбуза додайте різні спеції, такі як чілі, куркума, порошок карі, паприка, коріандр, розмарин, мускатний горіх і кориця.Вершкове масло: Для надання соковитості та смаку гарбуза, посипте його стружкою замороженого вершкового масла перед запіканням.Режим запікання: Почніть запікати гарбуз протягом перших 20 хвилин при температурі 170 градусів, а потім підвищте температуру. Деякі рекомендації включають використання фольги, щоб накрити гарбуз протягом перших 20 хвилин запікання.Запікання з медом: Гарбуз можна запекти з медом. Для цього поріжте гарбуз на шматочки, посипте цукром та полийте медом. Додайте розмарин або корицю та випікайте при 200 °C протягом 40 хвилин.Запікання цілими маленькими гарбузами: Можна запікати маленькі гарбузи цілими, зі шкірками. Перед цим потрібно ретельно вимити гарбуз та проколоти його виделкою з усіх боків. Запікайте їх протягом години при 200 °C.Інгредієнти:

    Гарбуз – 800 гКукурудзяний крохмаль – 2 ч. ложкиОлія – 2 ст. ложкиМелений перець – ½ ч. ложкиПаприка – 1 ч. ложкаСушений часник – 1 ч. ложкаСільПармезан – 150 гПетрушка – пучокПриготування:

    Наріжте гарбуз соломкою та вимажте олією.Змішайте гарбуз з кукурудзяним крохмалем, перцем, часником, паприкою та сіллю.Викладіть гарбуз у форму, покриту пергаментом, та поставте у розігріту духовку при 190 °C на 20 хвилин.Після запікання обсипте гарбуз мішаною пармезану та порізаної петрушки.Інгредієнти:

    Родзинки – 50 гГарбуз порізаний – 300 гДва середні яблукаВода – 2 ст. ложкиПів лимонаМелена корицяЦукор – 2 ст. ложкиПриготування:

    Замочіть родзинки у воді протягом 10 хвилин, щоб вони розбухли.Наріжте гарбуз та яблука на довгасті скибочки або кубики.Вилийте воду у форму для запікання, додайте гарбуз, яблука та родзинки.Полийте вичавленим соком лимона, додайте корицю та цукор.Випікайте у розігрітій духовці при 200 °C протягом 30-35 хвилин.

    Читайте також

    Без цих документів авто не зареєструють: водії мають пройти обов’язкову експертизу – про що йдеться

    Як знятися з розшуку від ТЦК та ходити вільно: пояснює юрист

    Трамп назвав Маска «затятим наркоманом» – WP

    Останні новини
    Сьогодні

    Жорсткі обмеження для українських водіїв: рентген-сканери змінять перетин кордону

    10:05

    Україна потрапила в зону торнадо: чому смерчів стає більше — пояснення еколога

    09:16

    Без цих документів авто не зареєструють: водії мають пройти обов’язкову експертизу – про що йдеться

    09:08

    Дадуть чотири тижні на виїзд: людям, які приїхали з України до однієї з країн ЄС оголосили дедлайн

    08:58

    Найближчими днями очікується великий багатосторонній удар РФ по Україні, – Reuters 

    08:03

    Там більше наречених, ніж місцевих: названо найромантичніше село Італії

    07:56

    Як знятися з розшуку від ТЦК та ходити вільно: пояснює юрист

    07:48

    Кредитки під ударом: гроші зникають, а борги лягають на плечі українців

    07:42

    Трамп назвав Маска «затятим наркоманом» – WP

    07:39

    У Росії дрони атакували хімічний комбінат «Азот»: там почалася пожежа

    07:23
    Дивитись ще
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Введіть вище запит та натисніть Enter для пошуку. Натисніть Esc, щоб скасувати.