Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Доісторичний птах з’їв 800 каменів і подавився: вчені не знають, чому
    • Київ готується до тривалих відключень світла: прогнозують до 16 годин на добу
    • Яйця по 100 грн, м’ясо до 360 – які продукти найбільше подорожчають у грудні 2025
    • Китай назвав дві країни, з якими хоче поділити світ
    • ШІ під підозрою: ChatGPT приписують провокації суїцидів, психозів та «інструкції» для самогубства
    • ТЦК трактують правила по-своєму: адвокатка попередила про ВЛК та штрафи
    • Водіям загрожують тисячні штрафи: за що в Україні посилили покарання
    • ПриватБанк може оштрафувати майже на 100 тисяч гривень
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Як приготувати яєчню-бовтанку “як у шеф-кухаря”: цікавий лайфхак

    Як приготувати яєчню-бовтанку “як у шеф-кухаря”: цікавий лайфхак

    Дмитрук АндрійДмитрук Андрій07 Грудня 2025, 22:581 Min Read Кухня
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Виявляється, вдома можна легко приготувати ідеально пишну і ніжну яєчню-бовтанку – як у кращого шеф-кухаря в дорогому ресторані, і для цього не потрібно докладати багато зусиль і додавати вигадливі інгредієнти.

    Як пише кулінар Моллі Адамс у статті для SimplyRecipes, жодних молочних продуктів додавати не потрібно. Ключову роль відіграє одна найпростіша добавка, яка завжди є на вашому кухонному столі – сіль – і трохи терпіння.

    Зазвичай усі солять яйця безпосередньо перед тим, як додати їх у сковороду, або під час приготування, але не заздалегідь. А в цьому і криється весь секрет.

    Суть методу: розбийте яйця в миску, додайте стільки солі, скільки ви зазвичай додаєте до яєць, збийте яйця і залиште на столі на 15 хвилин. Після цього готуйте їх як зазвичай.

    Уся справа в тому, що соління і збивання яєць за 15 хвилин до приготування змінює текстуру яєць. Сіль розм’якшує білки в жовтку, поки він стоїть, що запобігає їхньому надто щільному злипанню під час приготування. Це також допомагає уникнути “рідкої” яєчні-бовтанки, яка виділяє воду.

    У результаті яєчня-бовтанка має вийти м’якою, повітряною, не гумовою і не водянистою.

    Смачні домашні страви, оригінальні рецепти, поради шеф-кухарів і секрети приготування з простих інгредієнтів. Готуйте разом із нами — натхнення для вашої кухні шукайте в розділі «Кухня».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    кулінар лайфхак рецепт яєчня
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    Доісторичний птах з’їв 800 каменів і подавився: вчені не знають, чому

    17:11

    Київ готується до тривалих відключень світла: прогнозують до 16 годин на добу

    17:09

    Яйця по 100 грн, м’ясо до 360 – які продукти найбільше подорожчають у грудні 2025

    17:06

    Китай назвав дві країни, з якими хоче поділити світ

    17:05

    ШІ під підозрою: ChatGPT приписують провокації суїцидів, психозів та «інструкції» для самогубства

    17:02

    ТЦК трактують правила по-своєму: адвокатка попередила про ВЛК та штрафи

    17:01

    Водіям загрожують тисячні штрафи: за що в Україні посилили покарання

    16:59

    ПриватБанк може оштрафувати майже на 100 тисяч гривень

    16:56

    На Марсі є зони, куди місіям заборонено наближатися: що це за місця

    16:53

    Погода пізньої осені: прогноз для Києва та області на найближчі 5 днів

    16:50
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.