Бабусина картопля завжди найсмачніша. Вона і золотиста, і хрустка, але м’яка всередині. Шматочки не прилипають до сковорідки, цибуля дає гарний аромат і стає солодкуватою. Якщо ви хочете пригадати цей улюблений смак – скористайтесь наступним рецептом.
Ідея приготування смачної смаженої картоплі, як у бабусі, опублікована на сторінці фудблогерки olga riabenko в Instagram.

Інгредієнти:
- картопля – 6-7 шт. (середні)
- олія – 4 ст.л.
- борошно – 1,5 ст.л.
- цибуля синя – 1 шт.
- сіль, перець з смаком – за смаком;
- приправа для картоплі – 1 ч.л.
- зелена цибуля, кріп.
Спосіб приготування:

1. Очистіть і наріжте картоплю соломкою середньої товщини.
2. Обсушіть паперовим рушником – це важливо для хрусткої скоринки.

3. У сковорідці нагрійте олію.
4. Змішайте гарячу олію з борошном та швидко перемішайте, щоб утворилась однорідна суміш без грудок.

5. Борошно зробить тонку золотисту скоринку.

6. Висипте картоплю у сковорідку й перемішайте так, щоб кожна соломинка вкрилася ароматною “масляно-борошняною” оболонкою.

7. Залиште картоплю на середньому вогні підрум’янитися першим шаром – не перемішуйте одразу. Коли низ схопиться – обережно переверніть. За весь час приготування 2–3 перемішування, не частіше.
8. Додайте цибулю і смажте до прозорого стану. Посоліть і додайте спеції наприкінці, щоб не витягували вологу.
Смачні домашні страви, оригінальні рецепти, поради шеф-кухарів і секрети приготування з простих інгредієнтів. Готуйте разом із нами — натхнення для вашої кухні шукайте в розділі «Кухня».

