У Таїланді набирає популярність морозиво зі смаженою куркою, інформує Експерт з посиланням на Bangkok Post.
У північно-східній провінції Таїланду Кхон Каен вирішили перетворити традиційні місцеві страви на холодні десерти. Морозиво з куркою-гриль стало справжнім хітом. Воно готується на молочній основі з додаванням спецій, що імітують смак м’яса на вугіллі, і подається зі смаженою цибулею, карамеллю та мигдалем.
«Цей смак був справжнім викликом — перетворити гаряче на холодне, не втративши суті», — розповіла Харутай, 25-річна помічниця менеджера кафе, де готують цей десерт.
Ще одна страва поєднує ванільне морозиво і шматочки обсмаженої солодкої ковбаси. Харутай зазначає, що саме цей варіант зараз — найпопулярніший у покупців.
Не менш незвичайним є і сорбет Sato Rosé, створений на основі місцевого ферментованого рисового вина сато. У десерт додали смак лічі і рожевий аромат, але вміст алкоголю зведено до мінімуму.
«Можна їсти спокійно — ніхто не сп’яніє», — з посмішкою зазначила співробітниця кафе. За її словами, нове меню вже отримало позитивні відгуки, особливо серед іноземних туристів і молоді.
Головні рішення лідерів, дипломатія і геополітика — усе це в розділі «Світ».
