Президент США Дональд Трамп анонсував домовленість із Coca-Cola про зміну рецептури напою — замість кукурудзяного сиропу компанія нібито почне використовувати тростинний цукор.
Проте такий крок викликав хвилю критики з боку харчової промисловості та сільгоспвиробників, – повідомляє Reuters.
Гендиректор Асоціації переробників кукурудзи Джон Боуд попередив, що заміна основного інгредієнта не матиме жодного позитивного впливу на харчову цінність продукту, але може призвести до серйозних економічних наслідків: зниження доходів фермерів, втрати робочих місць у переробці та зростання імпорту іноземного цукру. Він зазначив, що така ініціатива виглядає політичною, а не науково обґрунтованою.
Компанія Coca-Cola наразі офіційно не підтвердила інформацію про зміну рецептури. У відповідь на запити користувачів у соцмережах представники компанії наголосили, що напої виробляються відповідно до чинних стандартів і законодавства США. Відомо лише, що Трамп нібито провів консультації з представниками компанії в межах кампанії «Зробимо Америку знову здоровою» (MAHA), яку курує Роберт Кеннеді-молодший.
Ця ініціатива передбачає поступове обмеження штучних добавок і зниження рівня цукру в продуктах харчування. Утім, експерти вказують, що як кукурудзяний сироп із високим вмістом фруктози, так і тростинний цукор мають аналогічну калорійність і вплив на здоров’я.
Головні рішення лідерів, дипломатія і геополітика — усе це в розділі «Світ».

