• Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Чому російські дрони літають по всій Україні, як в себе дома: експерт назвав причину
    • Землю накрила магнітна буря “червоного” рівня: як полегшити самопочуття
    • Спека до +38 і грози: якою буде погода в Україні в неділю, 13 липня
    • Швеція відправлятиме ув’язнених до Естонії: тюрми переповнені, система на межі
    • США ввели санкції проти президента Куби: за що покарали Діаса-Канеля
    • У ВПС США заборонили нарощувати вії та обмежили довжину нігтів
    • В Україні з серпня зміняться правила оплати карткою: як це працюватиме
    • «Служити для галочки – неприпустимо», – ветерани підтримали підозру Шабуніну
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Головна сторінка » Смачні та хрусткі: 8 найкращих сортів огірків для консервації

    Смачні та хрусткі: 8 найкращих сортів огірків для консервації

    Романчук МиколаРоманчук Микола07 Травня 2025, 16:323 хвилини на читання Рецепти
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Щоб отримати смачні домашні соління важливо правильно підібрати сорти огірків. Як вибрати огірки, які зберігають щільну м’якоть, мають тонку, але міцну шкірку, дрібні насіння та насичений смак навіть після термічної обробки?

    Якими мають бути огірки для консервації

    Щільна, однорідна м’якоть без пустот – гарантія того, що овоч залишиться міцним і добре просолиться.

    Шкірка повинна бути тонкою, але достатньо міцною, щоб не розповзатися після кип’ятіння.

    Бугриста поверхня з помітними шпильками полегшує проникнення маринаду та надає огірку фірмової хрусткості.

    Ідеальна довжина – до 10 см: такі плоди рівномірно просолюються й не розм’якшуються.

    Насіннєва камера має бути маленькою – великі насіння погіршують текстуру під час зберігання.

    Сорти, стійкі до переростання, дають стабільно компактні й смачні огірки.

    Найкращі сорти та гібриди для засолювання

    • Роднічок F1 – старий перевірений гібрид із щільною м’якоттю та приємним солодкуватим смаком. Плоди світло-зелені з білими смужками й дрібними шипами, добре підходять для теплиць і відкритого ґрунту.
    • Засолочний F1 – ранній і невибагливий сорт із ароматною м’якоттю й дрібним насінням. Не переростає та довго залишається пружним у банках.
    • Бочковий F1 – український гібрид для відкритого ґрунту з солодким смаком без гіркоти. Має щільну структуру та чудово підходить для бочкової засолки.
    • Ніжинський – традиційний сорт із відомим хрустким смаком після консервації. Найкраще росте на родючих легких ґрунтах, забезпечуючи високий урожай.
    • Тріоле F1 – компактний гібрид типу корнішонів із плодами до 10 см. М’якоть щільна, ароматна, що забезпечує відмінну якість готового продукту.
    • Амант F1 – дає дрібні плоди довжиною до 5 см, які чудово виглядають на святковому столі. Щільні, з ніжним смаком, підходять для маринування.
    • Аякс F1 – витривалий до хвороб гібрид із дружним плодоношенням. Плоди компактні, тверді, легко консервуються.
    • Еколь F1 – дуже ранній гібрид із стабільною віддачею дрібних огірків. Має хорошу транспортабельність і високу лежкість після обробки.

    Смачні та хрусткі: 8 найкращих сортів огірків для консерваціїОгірки для консервації мають бути бугристі та невеликого розміру (фото: Pixabay.com)

    Як доглядати за огірками для соління

    Огірки вимогливі до вологи, тому поливати їх слід регулярно теплою водою – найкраще ввечері або рано вранці. Холодна вода викликає стрес і провокує захворювання, тому її слід уникати.

    Полив проводять кожні два дні, орієнтуючись на підсихання верхнього шару ґрунту. Глибина зволоження має досягати 15-20 см.

    Яке підживлення потрібно огіркам для доброго врожаю

    Огірки швидко виснажують ґрунт, тому потребують регулярного живлення. Органічні настої (коров’як 1:10, пташиний послід 1:20) і мінеральні добрива (селітра, зола) варто вносити на різних етапах росту.

    Наприклад, на початку росту підійде аміачна селітра, під час цвітіння – калійна. Зольний настій допомагає при формуванні зав’язей і зміцнює імунітет рослин.

    Поживні речовини краще вносити у водорозчинній формі – так вони швидше засвоюються. Завдяки правильному підживленню огірки дають стабільний урожай смачних і хрустких плодів.

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    огірки рецепт

    Коментування закрито

    Читайте також

    Хрусткі огірки з гірчицею: рецепт пікантної заготовки на зиму

    Як вибрати правильний оцет для консервування: прості поради

    Домашні огірки на зиму: три перевірені рецепти маринування

    Останні новини
    Сьогодні

    Чому російські дрони літають по всій Україні, як в себе дома: експерт назвав причину

    17:26

    Землю накрила магнітна буря “червоного” рівня: як полегшити самопочуття

    16:58

    Спека до +38 і грози: якою буде погода в Україні в неділю, 13 липня

    16:54

    Швеція відправлятиме ув’язнених до Естонії: тюрми переповнені, система на межі

    16:49

    США ввели санкції проти президента Куби: за що покарали Діаса-Канеля

    16:46

    У ВПС США заборонили нарощувати вії та обмежили довжину нігтів

    16:43

    В Україні з серпня зміняться правила оплати карткою: як це працюватиме

    16:37

    «Служити для галочки – неприпустимо», – ветерани підтримали підозру Шабуніну

    15:26

    Зарплати в Україні перерахували: хто заробляє понад 60 тисяч гривень на місяць

    11:16

    Ощадбанк блокує старі картки: як не втратити доступ до грошей

    11:12
    Дивитись ще
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Введіть вище запит та натисніть Enter для пошуку. Натисніть Esc, щоб скасувати.