Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Помилковий переказ на чужу картку: як повернути гроші
    • Штучні органи замість тварин: у США запускають програму переходу до 3D-моделей у медицині
    • У Франції відкрили вогонь по невідомих дронах над базою з ядерною зброєю
    • В Україні виявили десятки тисяч небезпечних іграшок напередодні свят
    • НБУ продає золоті 100 грн з особливим дизайном: який вигляд мають
    • Морози і штормовий вітер: синоптикиня розповіла, якою буде погода 6-7 грудня
    • Як прикрасити ялинку 2026 року: кольори, тренди, фото
    • Корабель ВМС США помилково відкрив вогонь по американських винищувачах, – BI
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Названо найкращу спецію до ранкової кави

    Названо найкращу спецію до ранкової кави

    Лисенко КатеринаЛисенко Катерина17 Квітня 2025, 10:002 Mins Read Кухня
    кава
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Відомий лікар-гастроентеролог, автор книги «Кулінарна книга з клітковиною» Уілл Булсевич поділився своєю думкою про найкращу спецію для ранкової кави.

    Він вважає, що саме кориця не тільки чудово поєднується з кавовим напоєм, але й має низку корисних властивостей для людського організму, які вигідно відрізняють її від інших популярних добавок, таких як кардамон, імбир та мускатний горіх.

    Чому саме кориця, а не інші спеції

    На думку лікаря, кориця є оптимальним вибором серед інших спецій, які зазвичай додаються до кави. Він пояснює це тим, що солодкувато пряний смак кориці вдало балансує гіркоту кави, створюючи гармонійніший смаковий профіль.

    На відміну від, наприклад, кардамону, який може додати кави більш інтенсивної, дещо «лікарського» присмаку, або імбиру, який має виражену гостроту, кориця є більш універсальною та м’якою добавкою. Мускатний горіх, хоч і має приємний теплий аромат, може бути надто насиченим для деяких людей, тоді як кориця надає каві легку насолоду і глибину.

    Кориця для травлення і не тільки

    Кориця не тільки має приємний зігріваючий аромат, але й здатна позитивно впливати на певні аспекти здоров’я. Гастроентеролог особливо підкреслює, що кориця може вплинути на травну систему. Ця спеція здатна допомогти зменшити газоутворення та відчуття здуття після вживання кави, що може бути актуальним для людей з чутливим травленням.

    Кориця має й інші потенційні корисні властивості:

    Її пов’язують зі здатністю покращувати чутливість до інсуліну, що може бути корисним для контролю рівня цукру в крові.

    Кориця є джерелом антиоксидантів, які допомагають захищати клітини організму від ушкодження.

    Існують дані про її протизапальні властивості.

    Як краще додавати корицю до кави

    Лікар радить додавати невелику кількість меленої кориці безпосередньо в чашку з кавою або під час її приготування.

    Для тих, хто прагне ще більш насиченого смаку та додаткової користі, лікар Булсевич рекомендує звернути увагу на гарбузові спеції — ароматне поєднання кориці, імбиру, мускатного горіха та гвоздики. Цей смак, добре знайомий шанувальникам осінніх кавових напоїв із кафе, легко відтворити в домашніх умовах, не чекаючи настання осені. Пряна домашня добавка з цими спеціями може стати чудовим доповненням до кави в будь-яку пору року.

    Крім того, доктор Булсевич поділився своїм особистим фаворитом – тріо з кориці, куркуми та імбиру, назвавши це поєднання просто дивом. Він також зазначив, що додавання невеликої кількості соєвого молока може зробити цей напій особливо ніжним. Саме таке поєднання спецій є багатим джерелом антиоксидантів і може сприяти зменшенню запальних процесів в організмі, підтримці здоров’я серцево-судинної системи та полегшенню травлення.

    Смачні домашні страви, оригінальні рецепти, поради шеф-кухарів і секрети приготування з простих інгредієнтів. Готуйте разом із нами — натхнення для вашої кухні шукайте в розділі «Кухня».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    кава
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    Помилковий переказ на чужу картку: як повернути гроші

    17:26

    Штучні органи замість тварин: у США запускають програму переходу до 3D-моделей у медицині

    17:23

    У Франції відкрили вогонь по невідомих дронах над базою з ядерною зброєю

    17:20

    В Україні виявили десятки тисяч небезпечних іграшок напередодні свят

    17:02

    НБУ продає золоті 100 грн з особливим дизайном: який вигляд мають

    16:56

    Морози і штормовий вітер: синоптикиня розповіла, якою буде погода 6-7 грудня

    16:54

    Як прикрасити ялинку 2026 року: кольори, тренди, фото

    16:50

    Корабель ВМС США помилково відкрив вогонь по американських винищувачах, – BI

    16:46

    Виплатять майже 2 400 гривень: які 5 доплат можуть отримати пенсіонери

    16:43

    Учені навчилися “перезаряджати” старіючі клітини

    16:38
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.