• Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Водіїв без прав штрафуватимуть на 40 тисяч і позбавлятимуть керування: що змінилося
    • Юрист розповів, коли ТЦК втрачає право штрафувати військовозобов’язаного
    • Виплати до Дня Незалежності: хто з українців отримає до 3100 грн у серпні
    • Податкова отримає доступ до банківських рахунків українців: що стоїть за нововведенням
    • Українцям масово надсилають неправильні рахунки за світло: як захистити себе
    • Українців можуть оштрафувати за збирання грибів і ягід — екологи пояснили умови
    • В українців не забиратимуть житло через відсутність у реєстрі – фейк спростовано
    • Оман першим у Перській затоці запроваджує податок для заможних громадян
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Експерт
    Підтримати нас
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Головна сторінка » Котлети виходять сухими та твердими: що не можна додавати у фарш

    Котлети виходять сухими та твердими: що не можна додавати у фарш

    Лисенко КатеринаЛисенко Катерина23 Грудня 2024, 09:001 хвилина на читання Рецепти
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Якщо ви хочете приготувати м’які, ароматні та винятково соковиті котлети, є два найпоширеніші інгредієнти, яких слід уникати додавання до суміші для рубленого м’яса.

    Ці інгредієнти, які часто використовуються багатьма домашніми кухарями, можуть зробити котлети сухими та жорсткими, а не ніжними та смачними.

    Перший інгредієнт, який слід виключити, – це яєчний білок. Хоча яйця зазвичай додаються для того, щоб зв’язати котлети та зберегти їхню форму, яєчний білок може мати протилежний ефект.

    Під час смаження яєчний білок згортається і вбирає вологу, залишаючи котлети сухими. Оскільки м’ясо вже багате на білок, яєчний білок не потрібен. Замість цього можна додати тільки жовток. Він містить здебільшого жири, які посилюють соковитість і ніжність котлет.

    Другий інгредієнт, якого слід уникати, – це хліб, замочений у молоці. Хоча замочування хліба є звичайною практикою для пом’якшення котлет, молоко містить білки, які також можуть вплинути на текстуру січеного м’яса. Найкраща альтернатива – замочування хліба у звичайній воді.

    Важливо використовувати хліб у міру, оскільки додавання занадто великої кількості може негативно вплинути на смак і текстуру. Хороше співвідношення – близько 250 грамів білого хліба на 1 кілограм м’яса. Використання правильної кількості забезпечує економічну ефективність без шкоди для якості страви.

    котлети фарш

    Читайте також

    Салат із молодої картоплі став хітом літа серед українців

    Як приготувати малосольні огірки на мінеральній воді за 2 дні

    Рецепт олів’є по-новому: чим замінити ковбасу для кращого смаку

    HRWS
    Останні новини
    23 Червня

    Водіїв без прав штрафуватимуть на 40 тисяч і позбавлятимуть керування: що змінилося

    21:20

    Юрист розповів, коли ТЦК втрачає право штрафувати військовозобов’язаного

    21:17

    Виплати до Дня Незалежності: хто з українців отримає до 3100 грн у серпні

    21:14

    Податкова отримає доступ до банківських рахунків українців: що стоїть за нововведенням

    21:11

    Українцям масово надсилають неправильні рахунки за світло: як захистити себе

    20:51

    Українців можуть оштрафувати за збирання грибів і ягід — екологи пояснили умови

    20:48

    В українців не забиратимуть житло через відсутність у реєстрі – фейк спростовано

    20:45

    Оман першим у Перській затоці запроваджує податок для заможних громадян

    20:41

    В Україні почастішали укуси отруйних павуків: названо види та першу допомогу

    20:36

    Як уникнути зупинки поліцією: водіям назвали головні фактори, які привертають увагу

    20:29
    Дивитись ще
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Введіть вище запит та натисніть Enter для пошуку. Натисніть Esc, щоб скасувати.