Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Перехід ФОП на ПДВ — депутатка озвучила можливі збитки для Києва
    • Як зберегти тепло вдома, коли немає світла: в ДСНС порадили 5 простих способів не змерзнути
    • Як ситно вечеряти під час блекауту: кілька рецептів без світла, які врятують сім’ю
    • Банки отримали нові повноваження: рахунок закриють без пояснень
    • Нейромережа Ілона Маска навчатиме дітей у школах Сальвадора
    • Що дає ходьба для людини: експерти назвали 15 головних переваг
    • Відмова або скасування відстрочки: чи є сенс судитися з ТЦК
    • Росія нарощує виробництво балістичної ракети “Орешнік”: подробиці від розвідки
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Мері Беррі розкрила секрет ідеального різдвяного кексу, який осилить навіть новачок

    Мері Беррі розкрила секрет ідеального різдвяного кексу, який осилить навіть новачок

    Коломієць НадіяКоломієць Надія01 Грудня 2024, 18:483 Mins Read Кухня
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Різдво. Час, коли дім наповнюється ароматами випічки, святково. атмосферою, та непомірними очікуваннями. Але хто сказав, що святковий кекс має бути рівнозначний кулінарному іспиту? Саме тут вступає в гру Мері Беррі – жива легенда кулінарного світу, яка спростувала цей стереотип і подарувала нам рецепт, здатний врятувати навіть найлінивішого пекаря.

    Як пише Express, Беррі розробила максимально простий рецепт фруктово-горіхового кексу, який не вимагає ні сліз, ні прокльонів на адресу кондитерських терезів. І головне – це справжня різдвяна магія, яку ви можете створити власноруч.

    Інгредієнти, які кричать “Різдво”

    • 350 г цукатів із вишень – ті самі, які ви завжди обходили у магазині.
    • 200 г консервованих ананасів – не забудьте злити сік, це не коктейль.
    • 350 г сушених абрикосів (кураги) – дрібно наріжте, щоб вони не виглядали, як космічний смітник у вашому кексі.
    • 100 г мигдалю – дрібно, але не в порошок.
    • Терта цедра двох лимонів – ось вона, нотка розкоші.
    • 350 г родзинок – хай ваші родичі зрозуміють, що ви справді готували з душею.
    • 250 г борошна – без фанатизму, просто звичайне борошно.
    • 250 г цукрової пудри – тому що Різдво має бути солодким.
    • 250 г вершкового масла – залиште на столі, поки воно не стане таким м’яким, як ваша різдвяна мелодрама.
    • 75 г меленого мигдалю – щоб надати кексу трохи текстури.
    • П’ять великих яєць – без них ні свят, ні кексу.

    Прикраса: простота понад усе

    • Цілий мигдаль – для вишуканості.
    • Цукати з вишні – для кольору, бо ми ж готуємо різдвяний шедевр.

    Кулінарна інструкція для смертних

    1. Підготовка форми:
      Відправляємо духовку розігріватися до 160 °C. Форму для торта ретельно змащуємо маслом і вистилаємо пергаментом – ніякої халтури, інакше всі старання будуть марними.
    2. Підготовка фруктів:
      Вишню промити і нарізати, ананаси осушити і порізати, абрикоси – довести до розміру родзинок. Тут головне – терпіння, ви ж не на марафоні.
    3. Змішування:
      Фрукти, горіхи та лимонну цедру об’єднуємо у великій мисці. Додаємо решту інгредієнтів і перемішуємо все настільки ретельно, щоб навіть ваша бабуся була задоволена.
    4. Фінальний штрих:
      Вилити суміш у форму, вирівняти поверхню і прикрасити мигдалем та цукатами. Ставимо у духовку на 2 години 25 хвилин. Якщо верх почне виглядати як засмага після тропіків – прикрийте його фольгою.
    5. Перевірка на готовність:
      Вставте шпажку. Якщо вона виходить чистою, то ваше кулінарне диво готове.
    6. Охолодження і декор:
      Залиште кекс у формі на 30 хвилин, потім перекладіть на решітку. Коли він охолоне, полийте глазур’ю з цукрової пудри – і все, ви герой різдвяного столу!

    Висновок

    Мері Беррі вкотре довела, що навіть найтрадиційніший рецепт можна адаптувати до реального життя. З цим кексом ви не просто справитеся з кулінарними викликами, а й станете зіркою святкового вечора. І знаєте що? Ви це заслужили.

    Смачні домашні страви, оригінальні рецепти, поради шеф-кухарів і секрети приготування з простих інгредієнтів. Готуйте разом із нами — натхнення для вашої кухні шукайте в розділі «Кухня».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    випічка мері буррі різдв‘яний кекс секрет
    She Womo
    Останні новини
    13 Грудня

    Перехід ФОП на ПДВ — депутатка озвучила можливі збитки для Києва

    23:54

    Як зберегти тепло вдома, коли немає світла: в ДСНС порадили 5 простих способів не змерзнути

    23:45

    Як ситно вечеряти під час блекауту: кілька рецептів без світла, які врятують сім’ю

    23:45

    Банки отримали нові повноваження: рахунок закриють без пояснень

    23:37

    Нейромережа Ілона Маска навчатиме дітей у школах Сальвадора

    23:30

    Що дає ходьба для людини: експерти назвали 15 головних переваг

    23:21

    Відмова або скасування відстрочки: чи є сенс судитися з ТЦК

    23:13

    Росія нарощує виробництво балістичної ракети “Орешнік”: подробиці від розвідки

    23:04

    У Польщі змінять умови виплати мінімалки — нові правила

    22:55

    Котлети з плавленого сиру: рецепт цікавої страви

    22:46
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.