Будь-яка каша є цінним джерелом білка, вітамінів, харчових волокон та повільних вуглеводів. Зазвичай, в усіх рекомендаціях йдеться тільки про гречку та вівсянку.
Проте вкрай корисні – перловка та манка.
Манка вважається висококалорійною, тож важливо стежити за розміром порцій. У шлунку манна каша обволікає його стінки, сприяє загоєнню ушкоджень. Ця страва допомагає очищати організм від токсинів та заспокоювати нервову систему, що позитивно позначається на зовнішньому вигляді.
Перлова каша також відіграє важливу роль у нормалізації випорожнень. Завдяки вмісту лізину відбувається активне вироблення колагену, який необхідний для підтримки здоров’я шкіри та збереження молодості.
Лікарі застерігають, що каші швидкого приготування, які готуються всього за 10 хвилин, не мають корисних властивостей. Понад те, вони можуть підвищувати рівень глюкози в крові, що несе потенційну шкоду організму.