Морепродукти — це джерело білка, корисних жирів, вітамінів групи В та важливих мінералів, таких, як цинк і йод, які особливо корисні для здоров’я мозку. Відтак, для тих, хто прагне покращити розумові здібності, найкращим вибором стане дикий лосось.
Крім того, рекомендовано вживати щонайменше 225 г морепродуктів на тиждень, однак багато людей цього не дотримуються. Чому для підтримки тіла та мозку необхідно вживати таку рибу та про які її переваги ви могли не знати, розповіли в Eat This, Not That.
Згідно з інформацією від Nutrients, мозок більш ніж наполовину складається з жирів, особливо омега-3, головним з яких є DHA (докозагексаєнова кислота). Лосось — це чудове джерело DHA і EPA, які підтримують мозок у здоровому стані, оскільки у порції дикого лосося (85 г) міститься 1,22 г DHA та 0,35 г EPA, що покриває добову потребу в цих кислотах. Таким чином, додаючи лосось до раціону, ви отримуєте майже 100% рекомендованої кількості DHA та EPA.
Крім того, інші дослідження показують, що дієта з високим вмістом омега-3 може знижувати ризик когнітивних порушень. Зокрема, основні джерела омега-3, які містяться в дикому лососі, сприяють виробленню білка BDNF, який підтримує ріст і відновлення клітин мозку. Це допомагає уповільнити вікові зміни та покращити роботу мозку.
Тож, лосось це не лише смачна риба, а й корисний для мозку протеїн, який варто їсти принаймні 2-3 рази на тиждень. Ви можете запікати його у духовій шафі, смажити на грилі з овочами або готувати з нього салати, боули чи смажити котлети.