Курячий пиріг – ідеальна ситна вечеря для холодних зимових вечорів. Відомий шеф-кухар Джеймі Олівер поділився своїм рецептом пирога з куркою і грибами, який, за його словами, готується дуже просто і потребуватиме від вас лише 30 хвилин часу.
У рецепті, який публікує Express, немає будь-яких складних інгредієнтів, і вам не знадобиться використовувати багато посуду.
Інгредієнти:
- 500 г курячих стегенець без шкіри та кісток
- оливкова олія
- пучок зеленої цибулі
- 320 г грибів
- 320 г готового розкатаного листкового тіста
- 600 мл молока
- одна столова ложка борошна вищого ґатунку
- одна столова ложка цільнозернової гірчиці
- 80 г шпинату та руколи
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 200°C/газ 6.
- Наріжте курку шматочками по 3 см і покладіть у 30-сантиметрову сковороду з антипригарним покриттям на середньо-сильному вогні з однією столовою ложкою оливкової олії, регулярно помішуючи.
- Очистіть цибулю, наріжте її шматочками завдовжки 1 см і додайте в сковороду. Наріжте гриби. Готуйте 10 хвилин або до золотистого кольору, регулярно помішуючи.
- Тим часом розкачайте лист тіста на папері та зробіть по краю 3-сантиметровий бортик, а потім дуже легкими рухами зробіть великий надріз хрест-навхрест по внутрішній частині.
- Змастіть тісто невеликою кількістю молока і поставте його в духовку на 17 хвилин або до золотистого кольору.
- Додайте в сковороду борошно і обсмажте протягом однієї хвилини, потім поступово додавайте молоко. Варіть на середньому вогні до загустіння, періодично помішуючи і за потреби додаючи молока. Вимкніть вогонь, додайте гірчицю і половину зелені, приправте за смаком.
- Вийміть тісто з духовки, дайте йому трохи охолонути, потім перекладіть на сервірувальну дошку, знявши папір. Гострим ножем зробіть надрізи по краю, прорізаючи тільки кілька верхніх шарів тіста.
- Акуратно підніміть верхню частину, залишивши шар тіста на дні. Покладіть зелень, що залишилася, і начинку, потім знову накрийте тістом, наріжте і подавайте.