Одразу кілька прогнозів від експертів вказують на те, що в Україні опалювальний сезон 2024/2025 може стати одним із найскладніших в історії. Що ж робити із запасами їжі на зиму?
Відповідь на це питання постарався надати експерт “Економічного дискусійного клубу” Олег Пєндзін.
Про це стало відомо завдяки повідомленню однієї з українських радіостанцій.
“Кожна людина сама розробляє певну стратегію виживання. Кожна приблизно прораховує, яким чином виживати. Якщо людина має присадибну ділянку, вона вирощує точно не квіти, а те, що допоможе їй вижити взимку”, – зазначив експерт.
За його словами, зараз найнижчі ціни на сезонні продукти, зокрема, йдеться про фрукти та овочі.
“Слід запастися продуктами, які можна зберігати. Насамперед це овочі. Можна також заквасити капусту, зробити соління. Це істотно здешевлює людині вартість її осінньо-зимового столу. Тому, якщо є можливість, потрібно обов’язково запастися продуктами харчування тривалого зберігання”, – підсумував експерт.
Ціни на продукти в Україні – прогноз експертів
Віце-президент Всеукраїнської асоціації пекарів Юрій Дученко розповів, що в Україні ціни на продукти можуть зрости ще більше у жовтні. Зокрема, очікується подорожчання овочів та молочних продуктів.
Крім того, економіст Олег Пензін заявив, що ціни на м’ясо найближчим часом можуть зрости, але незначно, тому що стрімке подорожчання стримуватиме недостатня купівельна спроможність населення.