Останніми роками цвітна капуста здобула кулінарну славу як альтернатива рису та іншим гарнірам. З неї роблять стейки і навіть готують вегетаріанську печеню. Це простий овоч для додавання у ваш раціон і його практично неможливо зіпсувати. Спробуйте запекти цвітну капусту з сиром. Поставте цей класичний гарнір у духовку і капуста буде готова за лічені хвилини. Рецептом поділилися на сайті Good Food.
Запечена цвітна капуста з сиром
Інгредієнти:
- 1 велика цвітна капуста;
- 500 мл молока;
- 4 ст. л. борошна;
- 50 г вершкового масла;
- 100 г твердого сиру;
- 2-3 ст. л. панірувальних сухарів, якщо вони у вас є.
Закип’ятіть воду у великій каструлі. Покладіть цвітну капусту, розділену на суцвіття, і варіть п’ять хвилин. Злийте воду і перекладіть капусту в жароміцну форму. Розігрійте духовку до 200 градусів.
У каструлю додайте 500 мл молока, 4 ст. л. борошна і 50 г вершкового масла.
Продовжуйте швидко збивати, поки масло не розтане і суміш не закипить. Перемішуйте протягом 2 хвилин, поки соус не закипить і не стане густим.
Вимкніть вогонь, додайте більшу частину 100 г тертого сиру і полийте соусом цвітну капусту. Посипте сиром, що залишився, і 2-3 ст. л. панірувальних сухарів, якщо хочете.
Поставте в духовку і випікайте 20 хвилин.