Рецепт фуа-гра по-українськи сподобається всім, хто любить страви з печінки птиці. Готувати його просто. 2 жовтня народився український співак, композитор, популярний гуморист-пародист, народний артист України Андрій Данилко.
“Мене тільки завжди дивує: у ресторані подають величезну тарілку, а на ній – ця маленька фуа-гра. Ось в Ізраїлі є один ресторанчик, там фуа-гра роблять у вигляді шашлику, можна попоїсти – порція велика, а коштує копійки”, – поділився зірковий актор.
Класична фуа-гра – це спеціальним чином приготована печінка відгодованого гуся чи качки. Фуа-гра по-українськи – це вишукана страва, яку можна приготувати з печінки будь-якої птиці. Це суттєво спростить завдання та навантаження на гаманець будь-якої української господині! Та й порції вийдуть такі, якими можна наїстися. Отже, руки на кухню й нумо готувати.
Фуа-гра з курячої печінки з яблуками
Вам знадобиться:
- Печінка птиці (можна взяти курячу) – 500 г.
- Цибуля – 2 штуки.
- Яблука – 2 штуки.
- Вершкове масло – 2 столові ложки.
- Оливкова олія – 1 столова ложка.
- Сіль — 1/2 чайної ложки.
- Чорний перець – 1/4 чайної ложки.
- Мелена кориця – 1/4 чайної ложки.
- Мускатний горіх – 1/4 чайної ложки.
- Брусничний соус – 1/4 чайної ложки.
Як готувати:
Розігрійте духовку до 180°C. Наріжте печінку на шматочки товщиною близько 2 см. Посипте її сіллю, перцем, корицею та мускатним горіхом. Розігрійте вершкове та оливкову олію на сковороді на середньому вогні. Обсмажте печінку на сковороді з обох боків до золотистого кольору, близько 2-3 хвилини з кожного боку. Перекладіть печінку в форму для випічки.
Наріжте цибулю та яблука тонкими скибочками. Викладіть їх на печінку. Накрийте форму фольгою. Випікайте в духовці протягом 20-25 хвилин, або доки печінка не стане м’якою. Зніміть фольгу і запікайте ще 5 хвилин, або доки яблука не зарум’яняться.
Подавайте фуа-гра гарячою з брусничним соусом. Крім того, фуа-гра по-українськи можна подавати з гарячим тостом, картопляним пюре або салатом із зелених овочів.
Порада: для більш насиченого смаку можна маринувати печінку в молоці або вершках протягом 30 хвилин перед обсмаженням. Оберіть сорт яблук Гренні Сміт. Брусничний соус можна приготувати з заморожених або свіжих брусниць, цукру та води.