Хоч готується такий сніданок максимум 5 хвилин і всі діти його дуже люблять, але корисним таку страву назвати важко. Її, швидше, можна віднести до розряду шкідливих.
Про те, яка саме це страва і чому її не можна давати дітям розповіла дитяча нутриціологиня Ганна Бойко (kidsdietolog) в Instagram. Також експертка поділилась корисною альтернативою.
Мова йде про швидкі сухі сніданки – різноманітні кульки та фігурки. Їх, найчастіше, просто заливають молоком.
Коли дитина їсть сухі сніданки з молоком, вона недоотримує дуже важливих “цеглинок”: білку, якісного жиру, клітковини.
Замість сухих сніданків експертка радить приготувати корисні овочеві вафлі
Інгредієнти:
- морква – 300 г
- яйця – 2 шт.
- масло гхі – 40 г
- пшеничне кукурудзяне борошно – 100 г (кількість регулюють до консистенції густого тіста)
- сода – 1/4 ч.л.
- яблучний оцет – 1 ч.л.
Спосіб приготування:
1. моркву дрібно натерти.
2. Масло гхі розтопити на маленькому вогні та охолодити.
3. Змішати моркву, яйця, масло, борошно, корицю і гашену соду.
4. Випікати у вафельниці або у вигляді оладок на сковорідці.
5. Подавати з ягідним соусом.