Консервовані огірки – це чудова закуска на зиму. Якщо правильно закрити овочі, вони вийдуть дуже хрусткими та соковитими. Для цього вам знадобиться декілька простих інгредієнтів для аромату та пікантності.
Ідея приготування хрустких огірків на зиму опублікована на кулінарній сторінці kuzka delicious food в Instagram. Взимку закуска стане чудовим доповненням до святкового столу.
Інгредієнти на одну літрову банку:
- огірки – 500 г
- цукор – 1 ст.л. з гіркою
- сіль – 1 ст.л. з гіркою
- вода – 500 мл.
- оцет – 2 ст.л.
- часник – 1 зубчик
- духмяний перець – 3 горошки
- хрін, кріп і лавровий лист
Спосіб приготування:
1. Огірки невеликого розміру залити холодною водою і залишити замочуватися на 2 години.
2. Через дві години злити воду, а огірки добре помити.
3. Насухо протерти овочі, відрізати носики та хвостики.
4. На дно банки викласти листя хрону, часник, перець горошком, парасольку кропу та лаврове листя.
5. Огірки викласти якомога щільніше.
6. Залити повні банки окропом, накрити кришкою й дати огіркам постояти 10-15 хвилин.
7. Залити огірки два рази. На третій раз залити маринадом.
8. Для маринаду обережно злити воду з банок у каструлю.
9. Додати цукор і сіль.
10. Перемішати і дати закипіти.
11. Після цього, як маринад закипів зняти з вогню і додати оцет.
12. Залити огірки маринадом до країв горлечка, добре закрутити кришкою. Покласти банки з огірками під ковдру, щоб поступово охолонули.