Рецепти сандвічів сподобаються всім школярам, бо вони смачні, стильні, корисні та зручні. Готувати їх легко. А щоб було ще смачніше, Інформатор має для вас кулінарну пораду. Головна різниця між бутербродами з копченою ковбасою й вершковим маслом та сандвічами полягає в тому, що останні можуть бути корисними. Все залежить від інгредієнтів. Розповідаємо, як приготувати солодкі й солоні корисні сандвічі для дітей. Поїхали!
Вам знадобиться:
- Мед – 2-3 столові ложки.
- Ягоди/фрукти (банан, груша) – жменя, 1 штука.
- Сухофрукти/горішки – жменя.
- Арахісова паста – 2-3 столові ложки.
- Авокадо – 1 штука.
- Овочі (томати/огірок) – 1-2 штуки.
- Зелень (листя салату, рукола) – пучок.
- Сир домашній – 150 г.
- Сир твердий – 100 г.
- Куряча грудка – 150 г.
- Картопля – 1-2 штуки.
- Гриби – 200 г.
- Гарбуз – половинка.
- Сіль – до смаку.
Як готувати:
Сандвіч солодкий
Для змазування зійде мед чи арахісова паста. Зверху кладемо сезонні фрукти, які є в наявності, горішки, сухофрукти, можна додати банан. Чудове поєднання обіду і десерту!
Сандвіч солоний
Для змазування візьміть авокадо, перетерті в’ялені томати або домашній сир із сіллю та зеленню. Для начинки підійде куряча грудка, листя салату, свіжий огірок. Можна також додати підсмажені горішки для поживності.
Сандвіч змішаний
Якщо ваша дитина полюбляє оригінальні страви, то її можна зацікавити сандвічем з поєднання солодких та солоних продуктів. Наприклад, для змазування використайте авокадо, додайте руколу, твердий сир, ягоди та горіхи.
Сандвіч небанальний
Інший незвичний варіант: змажте сандвіч запеченим гарбузом, додайте твердий сир, шматочки грибів та запеченої картоплі. Солодкий варіант із гарбузовою начинкою: додайте твердий сир, мед, сухофрукти та грушу.