Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Перехід ФОП на ПДВ — депутатка озвучила можливі збитки для Києва
    • Як зберегти тепло вдома, коли немає світла: в ДСНС порадили 5 простих способів не змерзнути
    • Як ситно вечеряти під час блекауту: кілька рецептів без світла, які врятують сім’ю
    • Банки отримали нові повноваження: рахунок закриють без пояснень
    • Нейромережа Ілона Маска навчатиме дітей у школах Сальвадора
    • Що дає ходьба для людини: експерти назвали 15 головних переваг
    • Відмова або скасування відстрочки: чи є сенс судитися з ТЦК
    • Росія нарощує виробництво балістичної ракети “Орешнік”: подробиці від розвідки
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Гарячим чи холодним: як правильно їсти борщ

    Гарячим чи холодним: як правильно їсти борщ

    Романчук МиколаРоманчук Микола14 Вересня 2024, 14:142 Mins Read Вірусні новини
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Українці мають кулінарні традиції, серед яких – приготування гарячих перших та других страв. Мається на увазі, що ці страви й подаються гарячими. А хіба так не скрізь, – здивуєтесь ви. Ні, наприклад, в інших країнах Європи полюбляють холодні супи й закуски, спокійно обходячись без гарячої їжі. Та чи корисно це, пояснив популярний в Україні лікар Євген Комаровський. 

    Медик почав з того, що всі ферменти в тілі людини, які розщепляють їжу, працюють за певних температурних умов. Процес травлення починається, коли температура їжі співпадає з температурою шлункового соку. А отже, холодна їжа – має нагрітись (спалюючи калорії), а гаряча – остигнути. Інакше це не працює, підкресли він.

    Лікар Комаровський справедливо додав, що звичка їсти холодне чи гаряче залежить від регіону та його культурних звичаїх. Дехто їсть дуже гарячу їжу – з температурою від 65 С, що призводить до мікроопіків та хронічного запального процесу в порожнині рота та стравоході. За словами медика, існує тисячі наукових підтверджень цьому. Хронічні запалення, спровоковані термічним впливом, згодом можуть призвести до раку стравоходу, роту чи язика. В країнах, де існує така традиція, рівень захворюваності на ці види раку вищий у 2-5 разів. 

    “Їсти чи пити щось, обпікаючись, неправильно. Це небезпечно”, – пояснив лікар.

    Він підкреслив, що безпечна температура гарячої їжі становить 35-40 С. Смакові рецептори людини влаштовані таким чином, що найкраще працюють за температури 20-37 С, відповідно найкраще смакуватиме саме тепла їжа. Вона здатна піднімати настрій! Проте лікар рекомендує їсти більш прохолодну їжу в спеку й за умови, що є бажання спалити зайві калорії. Також медик додав, що варто звертати увагу на вміст їжі, мовляв, холодний йогурт завжди корисніший за гарячу сосиску в тісті. 

    “Температура їжі має влаштовувати вас, а продукти обирайте через призму їхньої якості, складу та способу приготування!” – підсумував він. 

    Найобговорюваніші події, популярні відео, меми, тренди соцмереж і несподівані історії, що набирають мільйони переглядів. Усе, чим живе інтернет і про що говорить світ, — у розділі «Вірусні новини».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    борщ їжа
    She Womo
    Останні новини
    13 Грудня

    Перехід ФОП на ПДВ — депутатка озвучила можливі збитки для Києва

    23:54

    Як зберегти тепло вдома, коли немає світла: в ДСНС порадили 5 простих способів не змерзнути

    23:45

    Як ситно вечеряти під час блекауту: кілька рецептів без світла, які врятують сім’ю

    23:45

    Банки отримали нові повноваження: рахунок закриють без пояснень

    23:37

    Нейромережа Ілона Маска навчатиме дітей у школах Сальвадора

    23:30

    Що дає ходьба для людини: експерти назвали 15 головних переваг

    23:21

    Відмова або скасування відстрочки: чи є сенс судитися з ТЦК

    23:13

    Росія нарощує виробництво балістичної ракети “Орешнік”: подробиці від розвідки

    23:04

    У Польщі змінять умови виплати мінімалки — нові правила

    22:55

    Котлети з плавленого сиру: рецепт цікавої страви

    22:46
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.