Ми розповідали, як правильно їсти піцу, щоб вас не вважали туристом. Немає нічого поганого у тому, щоб справді бути туристом, аж поки місцеві комерсанти не захочуть на вас заробити.
Саме це стається з відвідувачами ресторанів-пасток. Серед безлічі закладів легко потрапити в туристичну пастку і замість смачної їжі отримати розчарування. Як не втрапити на гачок і відрізнити такий ресторан у Римі, розповів експерт romevacationtips. Однак це стосується будь-якого туристичного міста.
Ознаки ресторану-пастки і як не втрапити у неї
- Уникайте закладів біля популярних визначних пам’яток. Чим ближче ресторан до Колізею чи Фонтану Треві, тим вищі ціни і, як правило, нижча якість їжі.
- Не довіряйте закладам, які активно заманюють туристів. Якщо вас зупиняють на вулиці і запрошують до ресторану, краще пройти повз.
- Якщо меню ламіноване або в ньому багато фотографій страв, це може бути ознакою туристичної пастки. Стара Європа любить меню-книги.
- Зверніть увагу на відвідувачів. Якщо в ресторані переважно туристи, а місцевих мало, варто задуматися. Краще запитайте у місцевих жителів або в готелі, де вони люблять пообідати.
Де шукати справжні італійські ресторани:
- Вулиці, що відходять від основних туристичних маршрутів
- На ринках можна спробувати місцеві делікатеси і купити свіжі продукти.
- Шукайте рекомендації в місцевих кулінарних групах.