Огірки довго не псуватимуться, якщо знати, як правильно їх зберігати.
Найкращий спосіб зберігання огірків – тримати їх у ящику для овочів у холодильнику. Однак, не переохолоджувати. Про це розповіла лікарка-дієтологиня Емі Рід, пише simplyrecipes.com.
“Якщо огірки зберігати за надто низької температури (нижче 10°) більше двох-трьох днів, у них може розвинутися ушкодження від переохолодження – ділянки, просочені водою, ямки на шкірці, знебарвлення та гниття”, – стверджує фахівчиня.
Тримати огірки можна також в запечатаному поліетиленовому пакеті. Але тоді їх не варто чистити та мити. Рід рекомендує обгорнути овочі паперовими рушниками, перш ніж покласти в поліетиленовий пакет. Вони допомагають вбирати вологу і довше зберігати свіжість продуктів.
Експертка також наголошує, що огірки не можна зберігати поруч із помідорами, яблуками, авокадо та іншими продуктами, що виділяють етилен. Цей газ може призвести до швидшого гниття огірків.