Пропонуємо до вашої уваги рецепт приготування неймовірно смачної, хрусткої домашньої піти. Це виріб потрібно вміти готувати, адже він є універсальним, і може смакувати із будь-якою начинкою, в якості сніданку, чи поживного перекусу. Також можна брати в дорогу.
Фудблогерка з ніком thefoodhub.by_ilona в Instagram детально розповіла, як приготувати домашню піту. Вона також розповіла про свою улюблену начинку, яка, до речі, досить просто готується.
Інгредієнти
- Борошно – 180 гр
- Тепла вода – 90 мл
- Молоко – 2 ст.л.
- Цукор – 1 ч.л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Сухі дріжджі – 1 ч.л.
- Олія – 2 ст.л.
- Сир, що добре плавиться – 120 гр
- Шинка, ковбаса, або м’ясо – 120 гр
- Томатний соус
Спосіб приготування
1. У глибоку ємність додаємо воду, молоко, цукор, сіль та дріжджі. Добре перемішуємо.
2. Додаємо борошно та починаємо замішувати лопаткою.
3. Додаємо олію і замішуємо тісто руками. Відправляємо у тепле місце на 40-60 хвилин.
4. Розділяємо тісто на 4 частини. З кожної розкочуємо коло.
5. У центр кола викладаємо томатний соус, натертий сир та шинку.
6. Збираємо краї тіста до центру та заліплюємо їх. Трішки розкочуємо качалкою.
7. Обсмажуємо піту на сухій сковороді допоки сир не розтане та не утвориться золотиста скоринка. Також можна запекти у духовці.