Якщо ви любите хрусткі консервовані овочі – приготуйте огірки в соусі карі на зиму. Дуже простий маринад не дасть плодам стати м’якими навіть через багато часу. Закуска ідеально підійде підійде для святкового столу або просто до каші чи макаронів.
Ідея приготування консервованих огірків чилі на зиму опублікована на сторінці фудблогерки Вікторії Петренко (viktoriiapetrenko76) в Instagram. Овочі будуть дуже пряними та ароматними.
Інгредієнти:
- огірки
- цибуля
- перець горошком
- оцет 9% – 200 мл.
- цукор – 300 г
- сіль – 1.5 ст.л
- приправа карі – 25 г
Спосіб приготування:
1. Для маринаду потрібно закип’ятити воду.
2. Додати сюди цукор, сіль, приправу карі та 9% оцет.
3. Як тільки все закипіло – маринад готовий.
4. Свіжі огірки замочити на 2 години в холодній воді.
5. Добре помити.
6. Подрібнити цибулю.
7. Викласти на дно банки.
8. Додати сюди щільно викладені огірки, перець горошком та залити ще гарячим маринадом.
9. Прикрити кришками та відправити стерилізуватися.
10. З моменту закипання засікати 10 хвилин півлітрові банки та 12 хвилин – літрові, щільно закрутити, охолодити і готово.