Смак Київського торта відомий усім українцям. Цей десерт кілька десятиліть має звання кулінарної візитної картки столиці України, але спробувати його можна в багатьох куточках країни. А любителі експериментувати на кухні можуть його приготувати самостійно. Пропонуємо рецепт цього легендарного смаколика.
Як приготувати Київський торт в домашніх умовах?
Інгредієнти:
- Яєчні білки – 8 штук
- Цукор – 350 грамів
- Борошно – 70 грамів
- Горіхи (мигдаль, фундук або арахіс) – 220 грамів
- Ванільний цукор – 20 грамів
Крем:
- Вершкове масло – 350 грамів
- Молоко – 250 мілілітрів
- Цукор – 200 грамів
- Яєчні жовтки – 8 штук
- Ванільний цукор – 10 грамів
- Какао – 12 грамів
- Коньяк – 1 столова ложка
Приготування:
- Для початку потрібно відокремити жовтки від білків і залишити білки на 12-20 годин за кімнатної температури.
- Тепер можна розпочинати підготовку тіста. Для цього потрібно збити білки міксером до твердих піків спочатку на середній, а потім на високій швидкості.
- Акуратно вмішайте в білки подрібнені горіхи, змішані зі звичайним і ванільним цукром та борошном, і перемішайте.
- Перекладіть масу у дві круглі форми для випікання, змащені вершковим маслом.
- Поставте їх у духовку, нагріту до 150 градусів, і випікайте півтори години. Важливо, щоб коржі вийшли повністю сухими.
- У цей час можна приготувати крем. Для цього потрібно перемішати до однорідності жовтки, звичайний та ванільний цукор.
- Потім влийте молоко та поставте крем на середній вогонь.
- Варіть до загустіння близько 10 хвилин, не даючи масі закипіти. Як тільки на поверхні з’являться перші бульбашки, зніміть з вогню.
- Остудіть крем до кімнатної температури і додайте коньяк та розм’якшене вершкове масло.
- Ретельно перемішайте та відокремте від загальної маси шість столових ложок крему. Їх потрібно буде змішати з какао та використовувати для прикраси торта.
- Покладіть на тарілку перший корж і змастіть його світлим кремом, зверху покладіть другий корж і покрийте кремом.
- Кремом з какао слід прикрасити боки торта та верх.
- Дайте Київському торту постояти у холодильнику близько двох годин.