Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Скасування розшуку через “Резерв+”: юристи назвали переваги та недоліки
    • Шиномонтаж може стати пасткою: які помилки здатні знищити керованість авто
    • Зміни у зимових канікулах: як будуть відпочивати школярі
    • Зеленський вивів Єрмака зі складу Ставки та РНБО
    • Кожен може “пробити” себе в реєстрі: як дізнатися про борги за комуналку та кредити в Україні
    • Податкова Польщі візьметься за банківські рахунки українців: до чого готуватися з 1 січня
    • Хто така Анна Скороход: у яких скандалах засвітилася нардепка, яку викрило НАБУ
    • Найдешевші кросовери для сім’ї: топ-10 SUV від експертів
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Легендарний торт Павлова: рецепт, перевірений часом

    Легендарний торт Павлова: рецепт, перевірений часом

    Ольга СтепановаОльга Степанова15 Березня 2024, 20:033 Mins Read Кухня
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Торт Павлова – це легендарний неймовірно смачний та легкий десерт. Хрустка скоринка приховує ніжну начинку, яка просто тане у роті, утворюючи неймовірно ніжний солодкий смак.

    У ньому солодка меренга майстерно поєднується з легким кремом і свіжими ягодами та фруктами.

    Але цікавинка торта не обмежується лише його смаком. Його історія також заслуговує на увагу.

    Торт отримав свою назву на честь відомої балерини Анни Павлової. Але й досі дослідники кухонь Нової Зеландії та Австралії сперечаються про його походження.

    Легенда розповідає, що кухар, який вперше приготував цей торт на святкування дня народження прими, порівняв його з нею, а саме легкою та повітряною. Так назва і залишилася до сьогодні – торт Павлова.

    Рецепт торта Павлова не складний, а результат вас приємно здивує. Крім того, він виглядає дуже естетично та чарівно.

    Основа цього торту – меренга, схожа на балетну пачку. Працюючи з меренгою, важливо дотримуватися правил приготування.

    Як приготувати ніжний торт Павлова за перевіреним рецептом, читайте нижче.

    Торт Павлова: рецепт покроково

    Посуд, в якому ми будемо збивати білки, повинен бути сухим і без жиру. Посуд з алюмінію для збивання білків не підходить. Білки не повинні бути занадто холодними. Достатньо буде вийняти їх з холодильника за 10-15 хв до початку збивання.

    Для безе:

    • яєчні білки – 4 шт.
    • цукрова пудра – 240 г
    • сік лимона – 1 ч. л.
    • крохмаль кукурудзяний – 3 ч. л.
    • сіль – дрібка

    Для крема:

    • вершки від 33% – 250 г
    • цукрова пудра – 100 г
    • ванілін – дрібка

    Для прикрашання:

    • фрукти та ягоди (свіжі або консервовані) – до смаку

    Приготування торту Павлова:

    1. Білки від жовтків відділяємо так, щоб жодна крапелька жовтка не потрапила в білок.
    2. Збиваємо білки з дрібкою солі міксером, поступово збільшуючи швидкість. Коли утвориться густа піна, поступово додаємо цукрову пудру і продовжуємо збивати до пишних стійких піків.
    3. Як перевірити готовність? Білкова маса на вінчику повинна гарно утримувати форму, а миску можна перевернути догори дном – і нічого не випаде.
    4. Додаємо сік лимона та кукурудзяний крохмаль. Обережно перемішуємо лопаткою (не міксером).
    5. Отриману білкову масу викладаємо на пергамент колом. Це буде основа торта. Можна також формувати коржі в тортовій формі без дна, а потім видалити її. Або нарисувати на пергаменті коло, викласти безе і розрівняти. У середині робимо широке заглиблення, його потім заповнимо кремом.
    6. Випікаємо у духовці за 110°С близько 1 год 30 хв. Час випікання залежить від духовки. Корж може тріснути, але всередині має залишитися м’яким.
    7. Для крему охолоджені вершки збиваємо з цукровою пудрою та дрібкою ваніліну до стійких піків. Це займе близько 5-7 хв. Викладаємо крем зверху на корж.
    8. Торт Павлова прикрашаємо ягодами та фруктами до смаку.

    Для приготування цього десерту можна використовувати будь-які свіжі або заморожені ягоди, консервовані або свіжі фрукти й навіть фруктові пюре.

    Рецепт торта Павлова вартий того, щоб приготувати цей шедевр кондитерського мистецтва в домашніх умовах. Смачного!

    Смачні домашні страви, оригінальні рецепти, поради шеф-кухарів і секрети приготування з простих інгредієнтів. Готуйте разом із нами — натхнення для вашої кухні шукайте в розділі «Кухня».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    десерт рецепт рцепт покроково торт павлова
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    Скасування розшуку через “Резерв+”: юристи назвали переваги та недоліки

    22:29

    Шиномонтаж може стати пасткою: які помилки здатні знищити керованість авто

    22:14

    Зміни у зимових канікулах: як будуть відпочивати школярі

    22:12

    Зеленський вивів Єрмака зі складу Ставки та РНБО

    22:05

    Кожен може “пробити” себе в реєстрі: як дізнатися про борги за комуналку та кредити в Україні

    22:00

    Податкова Польщі візьметься за банківські рахунки українців: до чого готуватися з 1 січня

    21:52

    Хто така Анна Скороход: у яких скандалах засвітилася нардепка, яку викрило НАБУ

    21:24

    Найдешевші кросовери для сім’ї: топ-10 SUV від експертів

    21:16

    Салат із куркою, крекерами та плавленим сиром: рецепт смачної страви

    21:13

    Нові дорожні знаки в Україні: у патрульній поліції зробили важливе роз’яснення

    21:10
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.