Бутерброди – це чудовий варіант для перекусу. Їх не треба довго готувати, можна їсти вранці, на роботі в обід і ввечері. А щоб така їжа була не лише смачною, а ще й корисною, можна робити бутерброди з продуктів, які містять купу вітамінів. І хто сказав, що корисна їжа не може бути смачною? Дієтологиня Світлана Фус на своїй сторінці в Instagram опублікувала 5 рецептів корисних і водночас смачних канапок, від яких не буде жодного зайвого кілограма.
Як приготувати смачні й корисні бутерброди, які не шкодитимуть фігурі
- Рецепт №1. На хліб намастіть м’який вершковий сир. Наріжте тоненькими скибочками авокадо і покладіть зверху. Завершіть бутерброд яйцем-пашот і посипте своєю улюбленою зеленню.
- Рецепт №2. Це багатошаровий бутерброд. Першим шаром на хліб покладіть листя будь-якого зеленого салату. Потім – два кільця помідора, зверху викладіть консервований тунець. Поріжте кубиком яйце і наріжте будь-яку зелень, перемішайте й посипте бутерброд.
- Рецепт №3. На хліб намастіть м’який вершковий сир, покладіть дві-три тоненькі смужки огірка. Зверху – слабосолону червону рибу, прикрасьте бутерброд гілочками кропу.
- Рецепт №4. Поріжте сир з пліснявою і грушу, попередньо очистивши її від шкірки. Покладіть на висівковий хліб шар сиру, потім грушу, додайте руколу і посипте бутерброд волоськими горіхами. Таку канапку можна робити без хліба.
- Рецепт №5. На хліб покладіть листя будь-якого зеленого салату, потім додайте дві скибочки твердого сиру. Зверху на сир покладіть нарізані маслини й селеру.