“Кріт” навів бомби: агент з Ірану допоміг убити лідера “Хезболли”

Іранський “подвійний агент”, який проник у терористичне угруповання “Хезболла“, допоміг ізраїльській армії встановити місцезнаходження лідера угруповання Хасана Насралли. Відомості допомогли ЦАХАЛ ліквідувати бойовика, пише французька газета Le Parisien із посиланням на джерело в ліванських службах безпеки.

Насралла 27 вересня був на похороні командира повітряних сил “Хезболли” Мухаммеда Хусейна Срура, який загинув унаслідок авіаудару ЦАХАЛ. Церемонія проходила в районі Харет-Хрейк поруч із підземним командним центром угруповання.

Ізраїльські винищувачі F-35 із протибункерними авіабомбами чергували в засідці і вичікували, коли ціль прибуде до штаб-квартири. Іранський “кріт” у другій половині дня подав знак ізраїльським військовим про прибуття Насралли.

“Ізраїльтяни зробили все можливе, вони не хотіли пропустити свою ціль”, — коментує джерело в ліванських службах безпеки наступного дня після смерті Насралли.

Ватажка терористів привезли в штаб на машині іранського генерал-майора Аббаса Нілфорушана, заступника голови “Аль-Кудс”, елітного підрозділу Корпусу вартових ісламської революції.

В екстреній нараді “Хезболли”, крім Насралли, брали участь ще 12 командирів, і пілоти чекали, поки всі вони опиняться в одному приміщенні. Далі на командний центр “Хезболли” скинули шість авіабомб, кожна важила дві тонни.

Люди, відповідальні за виконання і передачу вказівок шиїтського лідера, втратили з ним зв’язок одразу після вибуху:

“Ніхто не зміг ні знайти його, ні зв’язатися з тими, хто його супроводжував. Це найбільша атака, яку ми бачили з 2006 року”, — повідомляє джерело, близьке до “Хезболли”.

Вибух було чути в центрі Бейрута, а від будівель, що складають його, залишилися лише руїни посеред гігантського кратера глибиною 30 м. Також було підірвано ще дві сусідні будівлі.

Романчук Микола

Recent Posts

Світ готується до хвороби Х: Голубовська розповіла, який вірус обговорюється

Докторка медичних наук і професорка Ольга Голубовська відповіла, чи можуть мавпяча віспа та пташиний грип призвести до…

3 години ago

ТЦК можна ліквідувати хоч завтра: у ЗСУ сказали, що для цього потрібно

Павло Кішкар, підполковник та старший офіцер командування Сухопутних військ України, запропонував радикальні зміни в системі…

3 години ago

Статки Марка Цукерберга перевищили 200 мільярдів доларів. За два роки вони зросли майже в шість разів

Статки засновника Facebook Марка Цукерберга перевищили 200 мільярдів доларів, підрахував Bloomberg. Він став четвертою людиною…

3 години ago

У Києві пролунали вибухи, КМВА повідомляє про роботу ППО

У ніч проти понеділка, 30 вересня, у Києві під час повітряної тривоги пролунали вибухи. Як повідомили у Київській міській військовій…

4 години ago

Наче десь в Африці: окупований Донецьк накрило стихійне лихо (фото, відео)

Тимчасово окупований Донецьк 29 вересня накрило потужне стихійне лихо. У місті, яке з 2014 року…

4 години ago

ПриватБанк продав 245 заправок, які раніше контролював Коломойський

Приватбанк продав 245 заправок та 33 земельні ділянки, що контролювались Коломойським за майже 696 мільйонів…

5 години ago