Українці в Чехії влаштували мітинг: бунтують зовсім не проти війни

Дуже багато українців через повномасштабну війну виїхали з країни, щоб убезпечити себе, серед них і чоловіки.

І, звичайно ж, закономірно виникає іноді потреба скористатися консульськими послугами. Наприклад, коли потрібно зробити паспорт. З такою потребою зіткнулися українці у Чехії. тільки документ не можуть отримати вже кілька місяців. Тож чоловіки вийшли на мітинг.

Оформлення паспорту. Фото: скрін youtube

26 липня під посольством України в Чехії зібралося на протест близько ста чоловіків віком від 26 до 60 років, а також ті, хто їх підтримує. Учасники акції звернулися до першого секретаря з консульських питань Богдана Сергійчука, який вийшов до протестувальників, з проханням посприяти розблокуванню видачі нових документів чоловікам, які їх замовили до 25 квітня 2024 року у закордонних філіях паспортного сервісу “Документ”.

Протестувальники у Чехії, фото: Радіо Свобода

Незалежно від того, чи оновили апліканти призовного віку свої персональні дані відповідно до закону про посилення мобілізації, видача нових документів фактично припинилася.

В офіційному роз’яснені від ДП “Документ” ще від 26 квітня йдеться про те, що всі, хто замовив нові паспорти до цієї дати, зможуть їх отримати у порядку, який діяв раніше, але “після усунення технічних несправностей”.

Організатори мітингу під посольством стверджують, що видачу паспортів чоловікам віком від 26 до 60 років у ДП “Документ” у Празі відновили лише для вразливих груп, таких як багатодітні батьки та люди з інвалідністю.

Протестувальники також зазначили, що нові документи не видають навіть тим, хто виконав вимоги нового закону про мобілізацію і оновив персональні дані в консульстві чи за допомогою додатку “Резерв+”.

“Резерв+”, скріншот: Facebook
Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

57 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

58 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

59 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

1 годину ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

1 годину ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago