Виходу немає: будинок мільярдера вартістю мільйон доларів знесли бульдозером

Бульдозери знесли пляжний будинок мільярдера Баррі Стернліхта на острові Нантакет (штат Массачусетс, США). Це сталося після серії штормів, які призвели до сильної ерозії ґрунту та пошкодження об’єкта нерухомості. Місцева влада схвалила демонтаж минулого місяця, пише видання Business Insider.

Стернліхт, чиї статки за даними Forbes оцінюються в 3,8 мільярда доларів, придбав цей будинок на вулиці Хаммок Понд Роуд за 610 000 доларів у 2010 році. Згодом нерухомість перейшла у власність двох трастів, пов’язаних з ним. У 2019 році мільйонер викупив й сусідній будинок за 1,3 мільйона доларів.

Коли у 2020 році урагани завдали маєткам серйозної шкоди, місто зобов’язало знести один з них. Інший був спочатку переміщений, а пізніше також знесений через посилення ерозії.

Представник міської ради Стернліхта підтвердив необхідність знесення, але не вдавався у подробиці. За словами експертів, земля під будинками стала надто нестабільною через підвищення рівня моря, і це унеможливило його переміщення.

Бульдозери знесли пляжний будинок мільярдера Баррі Стернліхта Фото: Business Insider

Нантакет — популярне місце серед багатіїв, таких як колишній генеральний директор Google Ерік Шмідт та керівник Blackstone Стів Шварцман. Однак вартість прибережної нерухомості там падає через ерозію ґрунтів, постійні шторми та підвищенням рівня моря.

Адвокат з питань нерухомості Стівен Коен нараховує щонайменше “5-6 гарячих точок” ерозії навколо острова, які загрожують наявним спорудам, в тому числі місцевому аеропорту. За його оцінками, щороку 1-2 будинки доводиться переносити або зносити через це явище.

Рішення про знесення було ухвалене після серії штормів, які призвели до сильної ерозії ґрунту та пошкодження об’єкта нерухомості Фото: Emeritus Nantucket
Рішення про знесення було ухвалене після серії штормів, які призвели до сильної ерозії ґрунту та пошкодження об’єкта нерухомості Фото: Emeritus Nantucket

“Ерозія руйнує будинки, дороги, інфраструктуру, каналізаційні колектори, навіть злітно-посадкові смуги аеропортів. Місто намагається зрозуміти, що з цим робити”, — сказав він в інтерв’ю.

До речі, на острові діють суворі правила щодо того, які споруди можна зносити. Власники повинні дати оголошення про це в місцевій газеті протягом 30 днів.

Ольга Степанова

Recent Posts

Петляли, щоб втекти від ППО: по яких цілях летіли ракети і дрони РФ 8 травня (інфографіка)

Під час ракетно-дронового удару ЗС РФ в ніч на 8 травня по Україні вдарили п'ятьма видами…

34 секунди ago

Коломойському висунуто підозру в організації вбивства

Відомому бізнесмену Ігорю Коломойському, якому вже було оголошено низку підозр, оголосили ще одну. Цього разу його…

3 хв. ago

Справжню інавгураційну промову за Путіна сказав Лукашенко,- експерт

Інавгураційна промова Путіна складалася із замовчування, і саме цими умовчаннями була цікава.

6 хв. ago

Долар полетів вниз: новий курс в обмінниках

Курс долара в обмінних пунктах України продовжив зниження. Єдина європейська валюта також подешевшала.

11 хв. ago

Вчені нарешті пояснили, що було першим – курка чи яйце

Напевно, всі ми чули про парадоксальне запитання, мовляв, що було першим, курка чи яйце? Вчені вважають, що відповідь…

22 хв. ago

Українці почали масово ховати номери від камер автофіксації швидкості

Останнім часом на Тернопільщині патрульні поліцейські виявили кількох водіїв, які намагалися закрити номерні знаки своїх…

24 хв. ago