Вдруге за півроку: атакований дронами НПЗ у Туапсе призупинив роботу

У ніч на 17 травня на території Росії було атаковано нафтопереробний завод у місті Туапсе. Після цього він був змушений зупинити свою роботу, як пише Reuters.

Унаслідок удару на підприємстві почалася пожежа, проте росіяни стверджували, що її вдалося загасити і нічого надприродного не сталося. У компанії “Роснефть”, якій належить НПЗ у Туапсе, відмовилися коментувати ситуацію, проте джерела журналістів кажуть, що ситуація серйозна.

Один з інсайдерів стверджує, що дронам вдалося вразити установку з виробництва скрапленого вуглеводневого газу, а ось установка з перегонки нафти не постраждала.

“Під час пожежі не було чорного диму. Це означає, що горів тільки газ”, — ідеться в повідомленні.

Водночас джерело продовжує, що з технічного погляду росіяни можуть обійтися без постраждалої установки і запустити роботу заводу найближчим часом, однак поки що він просто стоїть.

До слова, це не перша атака по НПЗ у Туапсе. Наприкінці січня безпілотник вдарив по території підприємства і зупинив його роботу на три місяці. Наприкінці квітня він знову розпочав виробництво, пишуть у Reuters, але через кілька тижнів атака повторилася.

Нагадаємо, 17 травня в Міноборони РФ заявили про “знищення” понад 100 БПЛА, які намагалися атакувати в ніч на п’ятницю. У Новоросійську зафіксовано влучання в мазутний термінал, термінал “Транснефти” і порт. Оборонне відомство РФ заявило, що силам ППО вдалося приземлити над Краснодарським краєм 44 БПЛА.

Після цього експерти Defence Express вказали на цікаву деталь. Вони дійшли висновку, що в тилових районах Росії повністю відсутні системи ППО, зокрема біля військових об’єктів і портової інфраструктури.

Ольга Степанова

Recent Posts

Трамп закликає Ізраїль вдарити по ядерних об’єктах Ірану

Кандидат у президенти США Дональд Трамп висловився за удари по ядерних об'єктах Ірану у відповідь на нещодавні…

5 секунд ago

Вибухало та горіло: у Воронезькій області Росії дрони атакували кілька підприємств

У ніч проти 5 жовтня у Воронезькій області (РФ) лунали вибухи. Там фіксували безпілотники та…

7 хв. ago

Чоловіки, які не оновили дані у ТЦК, не зможуть отримати бронь від мобілізації

В Україні триває повномасштабна війна й військовозобов'язані чоловіки підлягають мобілізації. Але є категорія громадян країни,…

7 хв. ago

Для хлопців у вишах введуть нове правило: доведеться пройти кожному

З наступного навчального року в українських університетах для хлопців вводять обов’язкову військову підготовку, відмова від…

16 хв. ago

Графіки відключень електроенергії повернуться: українців уже попередили

Очікується, що ситуація з електропостачанням в Україні залишиться стабільною до середини листопада, якщо не відбудеться…

24 хв. ago

Телеведуча оголосила про власну смерть: “побачимось на іншому боці”

Популярна австралійська телеведуча Фіона Макдональд оприлюднила новину про свою власну смерть у віці 67 років.…

34 хв. ago