Учений намагався зупинити передчасне старіння і помер у 28 років: який вигляд він мав (фото)

Італійський вчений Семмі Бассо, який вивчав рідкісну хворобу прогерію, що спричиняє передчасне старіння, від якої він сам страждав, помер у віці 28 років.

Про це йдеться у повідомленні, опублікованому в акаунті Асоціації, яку він заснував для підвищення обізнаності про прогерію та збору коштів на наукові цілі. 

“Семмі Бассо не стало, раптово, після святкування дня в оточенні прихильності тих, хто його любив. Ми глибоко вдячні за честь розділити з ним частину нашої подорожі. Він навчив нас тому, що хоча життєві перешкоди іноді здаються нездоланними, варто прожити на повну”, – йдеться у повідомленні. 

Як повідомляє італійське видання tgcom24, Бассо раптово помер у суботу ввечері під час обіду в ресторані в місті Асоло (провінція Тревізо), через кілька днів після повернення з поїздки до Китаю. Спроба реанімувати його виявилася марною. 

Лише за день до смерті він був нагороджений журналістською премією Паоло Ріцці у Венеції .

Що відомо про Семмі Бассо

Народився Семмі Бассо 1995 року в Скіо на півночі Італії. У віці двох років йому діагностували прогерію Хатчінсона-Гілфорда, надзвичайно рідкісне генетичне захворювання, яке викликає передчасне та прискорене старіння і вражає лише 1 з 20 мільйонів людей. 

Семмі Бассо присвятив своє життя дослідженню синдрому, який у нього діагностували, закінчивши 2018 року факультет природничих наук Університету Падуї та захистивши дисертацію про можливі методи лікування для уповільнення розвитку хвороби. 

У 2005 році разом із батьками, але з власної ініціативи, хоча  був ще дитиною, він заснував Італійську асоціацію прогерії Семмі Бассо з метою підтримки досліджень і збору коштів для наукових досліджень. 

Семмі Бассо присвятив своє життя дослідженню синдрому передчасного старіння / Фото: із соцмереж

Бассо отримав міжнародну популярність завдяки своїм численним появам у ЗМІ, підвищуючи обізнаність громадськості про свій синдром, і знявся в популярному документальному фільмі National Geographic про подорож Сполученими Штатами.

Романчук Микола

Recent Posts

Механік дав водіям важливу пораду, як подвоїти термін служби автомобіля

Кожен автовласник хотів би, щоб його машина служила йому якомога довше. Існує маса маловідомих прийомів,…

4 хв. ago

Прожитковий мінімум “заморозили”: що чекає українців у 2025 році

У проєкті державного бюджету України на 2025 рік передбачено "замороження" прожиткового мінімуму. Кабінет Міністрів вирішив…

13 хв. ago

Отримати бронь буде ще складніше: нардеп пояснив, які зміни відбудуться

Уряд раніше прийняв рішення про бронювання працівників на критичних підприємствах, однак зараз планується змінити підхід до цієї…

21 хв. ago

Часто про це забувають: експерт порадив водіям перевіряти дві речі під час купівлі авто

Популярний автомобільний експерт радить всім водіям перевіряти дві речі під час купівлі вживаного авто. За словами…

30 хв. ago

Шахраї вигадали нову схему обману українців: «стягнення» коштів через суд

Шахраї в Україні розробили нову схему обману, яка стосується так званого «стягнення» коштів через суд.…

39 хв. ago

В якій країні Європи найдовше доведеться збирати на житло

Данія виявилась країною з найбільш доступним житлом в Європі відносно середнього доходу. Про це йдеться…

47 хв. ago