Підпали на об’єктах в Німеччині: що виявила поліція на місці пожежі

Німецька поліція перевіряє можливу причетність лівих екстремістів до пожеж на низці об’єктів німецького залізничного концерну Deutsche Bahn після того, як на пов’язаному з антиглобалістськими рухами сайті з’явилося повідомлення зі схваленням диверсій.

Про це пише DW.

Днями щонайменше два займання сталися в кабельних шахтах на залізничних коліях у ФРН. Перший інцидент стався на об’єкті біля Бремена, друга пожежа сталася в Берліні. Обидві пожежі почалися вночі. Через інцидент у Берліні до 6 серпня ввели обмеження на рух поїздів далекого прямування.

Бременська поліція виявила на місці пожежі сліди запалювальної речовини, після чого розпочала розслідування, а відділ держбезпеки земельного відомства у кримінальних справах розглядає можливу політичну мотивацію зловмисників.

Лист екстремістів: звинувачення НАТО у “розпалюванні воєн”.

У листі на платформі Indymedia, яку спецслужба внутрішнього призначення (Федеральна служба захисту конституції Німеччини) розглядає “як найважливіший засіб поширення інформації та пропаганди лівоекстремістської сцени в німецькомовних країнах”, заохочується вчинення подібних підпалів.

Анонімні автори листа мотивували такі дії тим, що Deutsche Bahn використовується не тільки для цивільних перевезень, але й для транспортування зброї НАТО. На думку авторів листа, німецький залізничний концерн у такий спосіб сприяє “практиці колоніалізму” та “розпалюванню воєн”.

Ба більше, Deutsche Bahn, транспортуючи різні промислові вантажі, бере участь у нав’язуванні “брехливої”, на думку укладачів послання, “зеленої економіки” у ФРН. Як приклад цього “брехливого божевілля” наводиться завод з виробництва електромобілів Tesla під Берліном, на який у травні намагалися прорватися екоактивісти.

“Ми сподіваємося, що збої в русі, спричинені цими атаками, забезпечать ефективні порушення капіталістичної рутини”, – пишуть автори. За даними dpa, компетентні органи Німеччини перевіряють автентичність лівоекстремістського послання.

Ольга Степанова

Recent Posts

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

6 хв. ago

Чи може ТЦК передати повістку через родичів: юрист дав пояснення

Військовослужбовці ТЦК не можуть передати повістку військовозобов'язаному через родичів. Якщо це сталося, то документ не…

22 хв. ago

Експерти пояснили небажання Путіна оголошувати нову хвилю мобілізації

Росія наразі не планує оголошення нової хвилі мобілізації в короткостроковій або середньостроковій перспективі, оскільки президент…

22 хв. ago

Стало відомо, хто може отримати пенсію загиблого військового

Попри війну, українці продовжують отримувати пенсії та соціальні виплати. В Україні існує декілька видів пенсії,…

34 хв. ago

На Троєщині стали трамваї: що сталося?

У Деснянському районі Києва через технічні причини зупинилися трамваї. Про це повідомляє «Київпастранс». Зокрема, йдеться про маршрути…

46 хв. ago