Чоловік спить по 30 хвилин на день протягом 12 років, щоб “подвоїти” життя

Чоловік з Японії спав лише 30 хвилин щодня протягом 12 років, намагаючись “подвоїти” своє життя, і стверджує, що це підвищило його працездатність.

Про це пише SCMP.

40-річний Дайсуке Хорі з префектури Хьоґо каже, що він навчив свій мозок і тіло нормально функціонувати за мінімального сну і ніколи не відчуває втоми.

Хорі – підприємець, який любить музику, живопис і механічний дизайн. Він почав скорочувати час сну 12 років тому, щоб мати більше активних годин щодня, і зміг скоротити його до 30-45 хвилин на добу. “Якщо ви займаєтеся спортом або п’єте каву за годину до їжі, ви можете запобігти сонливості”, – каже він.

2016 року Хорі заснував Японську асоціацію тренерів з короткого сну, де проводить заняття на тему сну та здоров’я. “Люди, які потребують постійної концентрації уваги у своїй роботі, отримують більше користі від якісного сну, ніж від тривалого. Наприклад, лікарі та пожежники мають коротші періоди відпочинку, але зберігають високу ефективність”, – каже він.

Дайсуке Хорі / Фото: Weixin

Японський телеканал Yomiuri TV спостерігав за Хорі протягом трьох днів у реалітішоу під назвою “Чи підеш ти зі мною?”. Одного дня Хорі проспав лише 26 хвилин і прокинувся природним чином, сповнений енергії. Після сніданку він попрямував на роботу, встигнувши на тренування у спортзалі.

В резюме Хорі зазначено, що він навчив понад 2100 студентів ультракороткому сну. Одна з них розповіла Yomiuri TV, що після тренувань вона скоротила свій сон з восьми годин до 90 хвилин і дотримується цього режиму вже чотири роки, зберігаючи при цьому шкіру і психічне здоров’я у чудовому стані.

Цей феномен спричинив бурхливе обговорення в соціальних мережах. Один користувач написав: “Він справжній майстер тайм-менеджменту. Я теж хочу навчитися менше спати і працювати більш ефективно”. Однак інша людина сказала: “Це заздалегідь розписувати своє життя! Навіть якщо мозок може не спати, серце не витримає”.

Лікарі кажуть, що ультракороткий сон підходить не всім і має побічні ефекти. “Дорослим рекомендується спати від семи до дев’яти годин на добу. Сон є важливим періодом для організму і мозку для відновлення”, – розповів виданню Го Фей, невропатолог з лікарні Хуачжунського університету науки і технологій Сіхе Шеньчжень. “Хронічне недосипання може призвести до погіршення пам’яті, ослаблення імунітету, розладів настрою і підвищеного ризику серцево-судинних захворювань”.

Ольга Степанова

Recent Posts

Українці можуть бути без світла взимку до 18 годин на добу, – прогноз ООН

В ООН заявили, що цієї зими українцям варто очікувати довготривалі відключення електроенергії. Світла може не бути…

60 хв. ago

Онкохворий король Чарльз ІІІ зробив емоційну заяву

Онкохворий король Великої Британії Чарльз ІІІ зробив емоційну заяву. Звернення монарха опубліковано в Instagram. Британський суверен висловив…

1 годину ago

Іран готував ліквідацію керівництва Ізраїлю: у списку був Нетаньяху і міністр оборони

Іранські спецслужби завербували ізраїльського бізнесмена для фізичної ліквідації вищих посадових осіб, включно з прем'єр-міністром Біньяміном Нетаньягу,…

1 годину ago

У YouTube разом із лайками з’явилася кнопка “Хайп”: як вона працює

Головний відеохостинг планети YouTube почав розгортати нову функцію для користувачів. Це незвичайна опція – вона пропонує глядачеві…

1 годину ago

Повістки поштою: навіть якщо ТЦК наплутали з адресою – на вас чекає арешт рахунків і майна

Укрпошта почала розсилати перші 6000 повісток без участі працівників ТЦК. Народний депутат України Ігор Фріс…

1 годину ago

Українці без прописки можуть отримати великі штрафи: деталі

В Україні існує чітке законодавство, яке регулює вимоги до прописки громадян та іноземців. За їхнє…

1 годину ago