З Лівану евакуювали українців через загрозу війни на Близькому Сході

У суботу, 3 серпня, українське МЗС та ГУР Міноборони організували евакуацію 30 громадян України з Лівану через погіршення безпекової ситуації в цій країні. 

Про це повідомили в ГУР, опублікувавши фото та відео евакуації.

“Наші співвітчизники, серед яких 21 жінка та девʼятеро дітей, вже прибули до Жешува, Польща, та перебувають у безпеці. Їх зустріли українські консули та представники ГУР МОУ ― евакуйованим надають всю необхідну допомогу та забезпечують їхній супровід до нашої держави”, – йдеться у повідомленні. 

Літак для перевезення українців надала компанія SkyUp Airlines.

У повідомленні наголосили, що Україна стала однією з перших країн у світі, яка успішно здійснила евакуацію своїх громадян з Лівану. 

Українські дипломати заздалегідь попереджали наших громадян в Лівані про небезпеку та рекомендували покинути територію республіки. 

“Співробітники ГУР МО та МЗС України продовжують працювати над наданням допомогу громадянам України, які перебувають в Лівані. Триває робота щодо можливості подальшої евакуації інших українців, які виявляють бажання залишити ліванську територію”, – йдеться у повідомленні. 

Поради тим, хто залишився у Лівані

Громадянам, які ухвалили особисте рішення продовжити перебування на території Лівану, рекомендують уникати місць масового скупчення людей, не брати участі у демонстраціях, неухильно дотримуватися заходів безпеки та правил перебування іноземців у країні, виконувати законні вимоги правоохоронних органів, відстежувати повідомлення місцевих органів влади про розвиток ситуації, не залишати місця свого проживання без крайньої необхідності, завжди мати при собі документи, які посвідчують особу, а також розглянути можливість скорочення строку свого перебування в країні.

Упродовж перебування в Лівані громадянам України також рекомендовано утриматися від поїздок до територій, що межують з сирійським кордоном; що межують з ізраїльським кордоном на південь від річки Літані; до таборів біженців Нахр Аль-Баред і Беддаві (поблизу м.Тріполі), Айн Аль-Хільвех і Міех Мієх (поблизу м.Сайда); Долини Бекаа; південного передмістя Бейрута (район Дахіє).

Куди звертатися в критичних ситуаціях

Громадянам, які бажають залишити Ліван згідно з рекомендаціями МЗС, необхідно звернутися до Посольства України в Ліванській Республіці за номером телефону (+961) 5921668 або адресою електронної пошти: emb_lb@mfa.gov.ua. 

За цими контактами необхідно також звертатися громадянам України, які потрапили в надзвичайну ситуацію або постали перед загрозою життю і здоровʼю. 

Також можна звертатися на цілодобову “гарячу лінію” МЗС України: +38-044-238-16-57 чи адресу електронної пошти cons_or@mfa.gov.ua.

Ольга Степанова

Recent Posts

8-річна дівчинка викрала позашляховик батьків: її знайшли за 30 км від дому (відео)

У Бетфорді в штаті Огайо в США 8-річна дівчинка викрала позашляховик батьків і поїхала за…

14 секунд ago

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

24 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

33 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

40 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

45 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

52 хв. ago