Росіяни отримали дані всіх виробників українських БПЛА

Російські окупанти отримали дані усіх виробників безпілотних систем в Україні. Йдеться про адреси, номери телефонів, електронні пошти. Втім, сталося це, ймовірно, через нехтування безпековими засобами – вся інформація була розміщена на буклетах Центрального управління безпілотний систем Генштабу ЗСУ. Про це розповів на Facebook волонтер і спеціаліст з аеророзвідки Юрій Касьянов.

Касьянов звернув увагу на те, що буклети з даними виробників оприлюднив російський пропагандистський телеграм-канал. Виявилося, що ворог щонайменше впродовж вже двох місяців має на руках адреси, телефони, прізвища керівників підприємств, які виробляють безпілотні системи. Зокрема, повітряні, наземні, морські дрони та боєприпаси до них. Примітно, що документ налічує аж 75 сторінок інформації.

Ми не знаємо, наскільки достовірною є інформація, яку зберіг і розповсюджує далі ворог. Касьянов зазначає, що це – дані за 2023 рік, та сподівається, що вже встигли провести релокацію.

За його словами, вся ця інформація має бути цілком таємною у воєнний час та “чутливою” у мирний. Втім, вона не містила навіть грифу “для службового використання” і подавалася на загал – всі імена, прізвища, телефони, назви та адреси підприємств містилися на барвистому буклеті ЦУБС Генштабу.

“Навіть у мирний час така інформація називається “чутливою”, а у воєнний призводить до загибелі людей і руйнування виробництва безпілотників. Воювати чим будемо? Буклетами?”, – написав він.

Скандали у Силах безпілотних систем

Нагадаємо, у серпні головком Олександр Сирський призначив Романа Гладкого начальником штабу СБС. Це рішення засудила нардепка Мар’яна Безугла. Аналогічну думку висловили й аналітики Deep State. Вони дивувалися, чому в українській армії не знайшлося більш відповідного кандидата на посаду начальника штабу СБС. Український блогер та волонтер Сергій Стерненко зазначив, що призначення Гладкого зруйнує Сили безпілотних систем зсередини.

А з вересня Роман Гладкий тимчасово не виконував свої обов’язки. Все через перевірку СБУ, яку ініціював головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. У Генштабі ЗСУ зазначили, що оскільки Роман Гладкий не проходив перевірку перед призначенням на посаду, було вирішено провести її постфактум. Її було ухвалено за результатами засідання комітету Ради з питань національної безпеки, розвідки та оборони.

Відомо, дружина Романа Гладкова має громадянство Росії, а його донька раніше виступала на змаганнях під російським прапором. У 2018 році журналісти опублікували сюжет про спробу російських спецслужб завербувати Романа Гладкого.

Романчук Микола

Recent Posts

Військком збирав “данину” за відстрочки: в авто глави РТЦК знайшли велику суму в доларах та гривнях

Працівники ДБР повідомили про підозру начальнику Тернопільського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Посадовець вимагав у…

6 хв. ago

У Чечні розстріляли колону Росгвардії: одного військового знищено

У четвер, 24 жовтня, у Чечні невідомі з лісового масиву розстріляли колону Росгвардії, яка рухалася…

14 хв. ago

Мачете і десятки тисяч доларів у начальника ТЦК: з’явились деталі резонансного затримання у Тернополі

Начальнику Тернопільського районного ТЦК, якого затримали на хабарі, обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з…

23 хв. ago

Як схуднути за допомогою кави: завдяки чому це можливо

Якщо ви прагнете схуднути, щоденна звичка пити каву в такому разі дуже знадобиться. Про переваги споживання кави для…

32 хв. ago

Про що говорять свині: вчені за допомогою ШІ розшифрували мову парнокопитних

Науковці навчилися використовувати штучний інтелект (ШІ), щоб зрозуміти, що говорять свині. Про це пише Sky News. За словами…

43 хв. ago

Українських жінок треба готувати до військової служби – військовий

Українські захисники виступають за підготовку жінок до військової служби. При цьому, наразі про мобілізацію не…

52 хв. ago