Багатодітних чоловіків зможуть мобілізувати, але є нюанс

Законопроект про посилення мобілізації досі перебуває на розгляді у Верховній Раді. Одне із його положень передбачає можливість мобілізації багатодітних чоловіків, але не всіх.

Про це повідомляє адвокатське бюро “Пані в законі” у You Tube.

За яких умов багатодітних чоловіків зможуть мобілізувати

“Чоловіки, які не сплачують аліменти, при цьому мають троє чи більше дітей, можуть потрапити під мобілізацію, попри те, що багатодітні. Зараз у Верховній Раді перебуває на розгляді законопроект 10449, який вносить багато змін до законодавства, яке стосується мобілізації”, – говорить адвокат Кристина Очкур.

Так, до статті 23, яка регулює підстави для відстрочки, вносяться зміна щодо пункту про багатодітних батьків – мобілізації не підлягають чоловіки та жінки, на утриманні яких троє чи більше дітей у віці до 18 років. Крім тих, які мають заборгованість за сплату аліментів, сукупний розмір яких перевищує суму платежів за три місяці.

“Якщо за законопроект проголосують у такому вигляді, то багатодітні чоловіки, які не платять аліменти, не зможуть скористатись правом на відстрочку. Хтозна, коли цей законопроект приймуть і яким він буде. Правок потребують питання стосовно ротації, догляду за особами з інвалідністю. А от пункт про заборгованість аліментів навряд чи буде змінений”, – каже юрист.

Очкур радить чоловікам не накопичувати заборгованість зі сплати аліментів, оскільки ця сума не згорає і не списується.

Додамо, що законопроект 10449 про посилення мобілізації уже пройшов перше читання. Для того, щоб він набув чинності, потрібне ухвалення на другому читання, а вже після цього підпис президента. Також зазначимо, що законопроект можуть відправляти на доопрацювання.

Ольга Степанова

Recent Posts

Російських солдатів в Україні вбивають зі швидкістю 200-250 осіб на день, — “Медуза”

Втрати російської армії на війні в Україні зросли до 250 осіб на день, 120 тисяч…

7 хв. ago

Навіть голуби і коти харчуються краще: яку пенсію ви отримаєте, якщо працюєте за “мінімалку”

Ні для кого не секрет, що в Україні пенсійні виплати для кожного пенсіонера визначаються індивідуально.…

19 хв. ago

У Медведчука та Марченко вирішили відібрати два літаки, яхту і чимало іншого

До Вищого антикорупційного суду подано заяву на конфіскацію майна Віктора Медведчука та його дуржини Оксани Марченко. Про це повідомили в…

28 хв. ago

Північні корейці можуть принести в Україну досвід “тунельних воєн”

Військове командування України вважає, що північні корейці, яких Кім направить Путіну як підтримку, зможуть застосовувати в Україні…

39 хв. ago

Дрейфують крижини та сипле град: Росію накрив потужний ураган “Орхан”

У п'ятницю, 5 липня, після кількох днів сильної спеки в Росії Московську область накрила негода…

48 хв. ago

“Цілком очікувана лажа”: експерт оцінив ефективність БПЛА “Ланцет” на війні в Україні

Російська компанія Zala повідомила, що її баражувальні боєприпаси "Ланцет" з початку повномасштабного вторгнення вразили 2…

58 хв. ago