Мобілізація із в’язниці: скільки українців-в’язнів хачуть призвати, розповіли у Кабміні

У рамках законопроєкту №11079 про мобілізацію засуджених до лав українських воїнів можуть бути призвані дві категорії цих людей. Однак у цьому випадку є й деякі винятки.

Про це в ефірі телемарафону повідомляє заступник Міністра юстиції України Олена Висоцька. За її словами, до лав ЗСУ можуть приєднатися 50 тисяч людей.

“За цим проєктом є дві категорії – колишні засуджені — близько 50 тисяч осіб, які можуть приєднатися до лав ЗСУ, але діятимуть загальні обмеження (стан здоров’я, фізичний стан тощо), — сказала Висоцька.

Вона додала, що друга категорія – це ті, хто перебуває у в’язницях. Йдеться про 26 тисяч людей.

“Ми вже подивилися на статистику з таких хвороб, як туберкульоз, ВІЛ, гепатити. І вже можна “відмінусувати” 3-4 тис. осіб за цією категорією”, — наголосила Висоцька.

Під обмеження можуть потрапити люди, засуджені за такими статтями, як, наприклад, вбивство двох чи інших людей, зґвалтування тощо.

Також Висоцька наголосила, що якщо командир буде проти мобілізації певної особи, така людина не потрапить до підрозділу. Позицію командира буде враховано також судом. Якщо ця людина потрібен у конкретний підрозділ, він йде туди. Якщо командир проти, він залишається у в’язниці.

Ольга Степанова

Recent Posts

Вперше після розриву з Джолі: Бред Пітт показав нову обраницю (фото)

Знаменитий американський актор Бред Пітт, донька якого відмовилася від його прізвища, вперше з'явився на публіці зі…

2 хв. ago

Аспірантів теж стосується: чи мають право університети здавати студентів в ТЦК

Загальна мобілізація військовозобов'язаних в Україні не стосується студентів, що мають відстрочку, але чи повинні виші передавати інформацію…

4 хв. ago

Порушників чекатиме смерть: учені знайшли незвичайний королівський артефакт Хетської імперії

Під час нещодавніх розкопок у провінції Кіріккале, Туреччина, археологи знайшли клинописну печатку, яку використовувала королівська…

6 хв. ago

Чекісти Путіна б’ються в істериці: ФСБ заявляє, що Україна хотіла викрасти бомбардувальник

Російська ФСБ заявила, що нібито запобігла спробі вербування українськими спецслужбами російського льотчика з метою викрадення…

11 хв. ago

Світла майже не буде: на вівторок запроваджено жорсткі графіки

В Україні зберігається дефіцит електроенергії, який енергетики компенсують графіками погодинних відключень споживачів. В Укренерго зазначають,…

27 хв. ago

Майже 2 млн доларів за відрізаний палець: BMW виплатить велику компенсацію своєму клієнту

Компанія BMW виплатить велику компенсацію одному зі своїх клієнтів. Через проблему з дверима власник кросовера X5…

1 годину ago