Forbes: У ЗСУ з’явилася нова стратегія в Курській області

В українських сил оборони в Курській області з’явилася нова стратегія – швидко переміщатися та брати російські війська в оточення.

Як пише аналітик Forbes Девід Екс , коли минулого тижня українські війська прорвали російську оборону на новій ділянці російсько-українського кордону біля села Новий шлях, це шокувало багатьох, але тепер їхня мета стає зрозумілішою.

«Українська тактична група, очевидно, очолювана 95-ою повітряно-штурмовою бригадою, перерізає шлях праворуч у міру просування за Новий Шлях і через південні квартали найближчого російського міста Веселе. Іншими словами, українські війська розвертаються у бік головного Курського виступу. Якщо українці, які наступають на північний схід від Нового Шляху, зможуть з’єднатися з українцями, які перебувають на головній ділянці, то вони відсічуть потенційно тисячі росіян між собою та кордоном», – пише аналітик.

Як зазначає аналітик, місцеві географічні умови сприяють спробам ЗСУ оточити російські війська. Річка Сейм утворює природний кордон вздовж більшої частини північного краю потенційної кишені, обмеженої з лівого та правого флангів українськими військами, що наступають.

При цьому ЗСУ знищили всі постійні мости через Сейм у цьому районі, тому всі російські війська на південь від Сейму – а їх там можуть бути цілі батальйони – залежать від тимчасових мостів понтонних або вузького сухопутного мосту через місто Коренево.

Саме з цієї причини українці невпинно обстрілюють понтони, як тільки росіяни встановлюють їх. З цієї причини українські війська наступають на Коренево, явно маючи намір зруйнувати сухопутний міст, зазначає аналітик.

Крім того, зазначає Девід Екс, співвідношення сил у Курській області також може вплинути на шанси українців на успіх у потенційному оточенні. За його розрахунками, Київ виділив близько 10 000 військовослужбовців для двостороннього вторгнення до Курська. Москва, можливо, направила в область 38 000 військовослужбовців, але багато хто з них – погано навчені молоді призовники.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

2 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

2 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

2 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

2 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

2 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

2 години ago