Втрата Покровська стане для України економічною проблемою, – Foreign Policy

Можливе захоплення Покровська російськими окупантами буде не тільки військовою поразкою для ЗСУ, а й створить серйозні економічні проблеми для України. Про це пише Foreign Policy.

Видання наводить дещо алармістську картину того, що відбувається на цій ділянці фронту. Зокрема стверджується, що росіяни “з кожним днем наближаються до нього на кілька миль”, що є сильно перебільшеною оцінкою.

Також автор публікації називає Покровськ “ключовим логістичним і транспортним вузлом” для ЗСУ та “воротами до завоювання решти Донецької області” і навіть нібито до завоювання міста Дніпро. Хоча останнє лежить аж за 150 км на північний захід і захищене масивними водними перепонами, які вкрай важко форсувати – річками Дніпро і Самара.

“Але падіння Покровська може мати ще більш підступний вплив на здатність України продовжувати боротьбу. Місто є джерелом більшої частини вугілля, використовуваного в сталеливарній і металургійній промисловості країни, яка колись була основою української економіки і досі залишається другим за величиною сектором, хоча виробництво впало до менш ніж 1/3 довоєнного рівня”, – додає видання.

Зазначається, що вугілля необхідне для виробництва чавуну і живить більшість старих сталеплавильних печей України, які зі свого боку забезпечують значну частину українського промислового експорту.

Втрата джерел вугілля не обов’язково означатиме зупинку української металургії, але ускладнить їй конкуренцію на міжнародному ринку, оскільки доведеться покладатися на імпортне вугілля.

Коломієць Надія

Recent Posts

Чи буде вирішено питання демобілізації в Україні: у Раді насторожили заявою

У нинішніх умовах вимагати внесення законопроєкту про демобілізацію зі встановленням термінів служби в армії -…

5 хв. ago

Будуть цвісти десятиллітями: експерти розповіли, як правильно доглядати за фіалками

Африканські фіалки є витривалими, красивими рослинами, які додадуть яскравості до вашої колекції кімнатних рослин. Попри те,…

14 хв. ago

Бойлери та лічильники можуть розорити: важливе попередження від комунальників

Власникам бойлерів в Україні слід дотримуватись правил, встановлених комунальними компаніями. А якщо ні, то можна нарватися на…

22 хв. ago

“Нова пошта” потрапила в скандал із воїном ЗСУ: компанію звинуватили у розкритті посилки

Навколо "Нової пошти" розгорівся новий скандал після скарги українського військовослужбовця Артема Овдієнка. Воїн ЗСУ розповів,…

31 хв. ago

“Мають бути постійними”. Потураєв підтримав перевірки ТЦК у громадських місцях

Один із головних ідеологів правлячої партії "Слуга народу", голова комітету з інформаційної політики Верховної Ради…

40 хв. ago

Суд скасовує більшість штрафів, виписаних ТЦК за новими правилами мобілізації – Опендатабот

У більшості випадків суд скасовує штрафи ТЦК, виписані за новими правилами мобілізації. Такі дані наводить…

48 хв. ago