Starlink допомагає ЗС РФ вести війну проти України, Маска збрехав, що їх відключив, — WSJ

Один із московських інтернет-магазинів розширив перелік товарів і запропонував своїм клієнтам супутникові термінали Starlink, розроблені американським мільярдером та власником соцмережі Х Ілоном Маском. Російські військові отримують їх на передовій в Україні завдяки багатьом посередникам. Про це пише видання Wall Street Journal.

“Це підриває перевагу на полі бою, яким свого часу користувалися українські війська, оскільки вони також розраховують на новітні пристрої”, — зазначається у матеріалі.

У коментарі ЗМІ один із московських продавців повідомив, що більша частина замовлень надходить з тимчасово окупованих територій України чи “для використання російськими Збройними силами”. При цьому зазначається, що їх нерідко купують російські волонтери. Таким чином, попри факт офіційної заборони на використання в Росії цієї служби, кількість посередників, які залучені до надсилання матеріалів, постійно зростає.

“Водночас Ілон Маск заявив, що, наскільки йому відомо, жоден термінал не був прямо або опосередковано проданий до Росії, і що термінали не працюватимуть на території Росії”, — зазначає WSJ.

Завдяки супутниковому інтернету Starlink від SpaceX є можливість отримати доступ до швидкого та відносно безпечного доступу до мережі в умовах бойових дій. Така технологія сприяє покращенню зв’язку між військовими та командуванням, а також керуванню дронами та іншими важливими для сучасної війни пристроями.

Ольга Степанова

Recent Posts

Вибори в США: американці ненавидять політику Байдена, а Трампа як особистість

Видання The Hill пише про те, що президент Джо Байден непопулярний серед виборців. Жодне опитування…

18 години ago

Прибуток найбільших банків Росії впав

Найбільші банки Росії почали сильніше відчувати на собі санкції за війну в Україні: прибуток 20…

18 години ago

Чи корисні перекуси: важливі поради

Під час сучасного ритму життя перекуси стають необхідною складовою здорового харчування. Однак, чи завжди корисні…

18 години ago

У Yasno повідомили про поточний стан в енергетиці

В Україні  через значний дефіцит в енергосистемі та імпорту електроенергії для покриття споживання,  вводилися екстрені…

19 години ago

Rheinmetall хоче відкрити в Україні підприємство з протиповітряної оборони

Компанія Rheinmetall планує заснувати в Україні підприємство, яке спеціалізуватиметься на системах протиповітряної оборони.

19 години ago

Які сумки будуть у тренді літом 2024

Залежно від вашого стилю та уподобань, виберіть сумку, яка найбільше відповідає вашому образу.

19 години ago