Categories: Туризм

Іспанський курорт виховуватиме туристів штрафами

На курорті Малага, який торік прийняв близько 14 млн. туристів, введено нові штрафи та попередження для туристів. Це сталося після масштабних протестів та масових антитуристичних кампаній, які провели місцеві жителі. Про це пише Еuronews.

Зокрема активістів розлютили «грубі приїжджі», які приїхали до Андалусії розважатися ночами. Також вони зазначають, що їхнє місто перетворилося на тематичний парк для туристів. Місцева рада Малаги відреагувала та змінила правила для туристів. Виховувати їх будуть великими штрафами – про це влада повідомила, запустивши кампанію плакатів англійською та іспанською мовами, щоб нагадати відвідувачам про доречну поведінку.

Зокрема, плакати попереджають, що у Малазі заборонено перебувати топлес у центрі міста. Було видано постанову, яка забороняє ходити без одягу, і ті туристи, хто ходить топлес або в нижній білизні в громадських місцях, будуть оштрафовані на суму до 750 євро.

Попереджають плакати і про інші порушення громадського порядку, за які штрафуватимуть. Так, туристів закликають не кричати, не співати і не слухати гучної музики, особливо в нічні години. Окремий штраф чекає на тих, хто використовуватиме велосипеди та самокати на тротуарах, призначених для пішоходів.

Також штрафи загрожують за викидання сміття у недозволених місцях. Від туристів вимагають користуватися контейнерами та іншими спеціальними ємностями при викиданні сміття. Також наголошується, що не слід викидати сміття навколо пам’ятників, історичних місць, у парках та садах.

Нагадаємо, місцеві жителі та активісти виходять на вулиці в різних містах Іспанії, Італії, Португалії та Греції, деякі озброєні водяними пістолетами та плакатами, що закликають туристів повертатись додому. Деякі туристичні місця просто «нудить» від туристів і вони вимушені вводити все нові і нові заборони.

Романчук Микола

Recent Posts

Компанія-виробник безпілотників звинуватила ТЦК у викраденні головного інженера

Українська компанія Ptashka Drones, що виготовляє FPV-дрони «Пташка-10» , заявила про викрадення їхнього головного інженера…

1 годину ago

Літо повертається: синоптик заговорила про потепління в Україні

Осіння прохолода тільки-но прийшла в Україну, але вже знову йде. На заході країни очікується потепління, а…

1 годину ago

Навмисно вбивав: один із підозрюваних у справі про смерть Метью Перрі визнав свою провину

У середу, 2 жовтня, в окружному суді США в Лос-Анджелесі відбулося судове засідання, в якому…

2 години ago

Підвищення військового збору “заднім числом”: нардеп розповів про неприємний “сюрприз” для українців

Верховна Рада цього місяця може підтримати законопроєкт про підвищення податків "заднім числом". Якщо його ухвалять, то президент Володимир Зеленський підпише документ не…

2 години ago

Російські села та маленькі міста повинні зникнути. Топменеджер «Газпрому» звернувся до Путіна

Майбутнє Росії – за мегаполісами, а тому необхідно перестати рятувати маленькі міста та селища, що…

2 години ago

Курйоз дня. Трамп присвятив допис у соцмережі українцю з лайливим ніком

Колишній президент США Дональд Трамп насмішив мережу своїм новим дописом у Twitter (X). Політик подякував за лайк користувачу з непристойним ніком.…

2 години ago