Назвали додатки, які стежать за вами та збирають дані

Іноді мобільні додатки та сервіси можуть збирати докладну інформацію про користувачів, тому важливо знати, які дозволи ви залишаєте у додатках та які дані про вас вони збирають.

Існує безліч гаджетів, які можуть лежати за своїми власниками. Однак основне питання полягає в тому, хто, як і навіщо отримує доступ до даних через ці пристрої. Фактично, будь-який пристрій – смартфон, годинник, Smart-колонка, Smart-телевізор, web-камера – є інструментом для збору даних, пише main.politeka.net.

Тому найбільшу небезпеку становлять програми, які мають доступ до них, а не самі пристрої.

Способи отримання даних можуть бути різноманітні. Наприклад, злом облікового запису Apple або Google може дати доступ до даних на смартфоні, що зберігається у хмарі iCloud або на Google Диску. Це може бути інформація про контакти, фотографії, документи та дані всіх додатків, включаючи банківські.

Є також способи доступу до метаданих та місцезнаходження, що надає інформацію маркетологам для таргетованої реклами. Встановлення рекламного або шпигунського програмного забезпечення – ще один спосіб отримання даних. Програми можуть встановлюватись непомітно та збирати інформацію, яку можна використовувати для шахрайства чи продажу.

Існує також легальне «сталкерське» програмне забезпечення, яке дозволяє відстежувати місцезнаходження та активність людини. Ці програми можуть бути використані під приводом батьківського контролю, але вони можуть бути використані і в інших цілях.

Важливо бути обережним з програмами, які запитують доступ до спеціальних можливостей, таких як управління системою для людей з обмеженими можливостями здоров’я, оскільки вони можуть мати доступ до вашого пристрою та даних.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Вибори в США: американці ненавидять політику Байдена, а Трампа як особистість

Видання The Hill пише про те, що президент Джо Байден непопулярний серед виборців. Жодне опитування…

15 години ago

Прибуток найбільших банків Росії впав

Найбільші банки Росії почали сильніше відчувати на собі санкції за війну в Україні: прибуток 20…

16 години ago

Чи корисні перекуси: важливі поради

Під час сучасного ритму життя перекуси стають необхідною складовою здорового харчування. Однак, чи завжди корисні…

16 години ago

У Yasno повідомили про поточний стан в енергетиці

В Україні  через значний дефіцит в енергосистемі та імпорту електроенергії для покриття споживання,  вводилися екстрені…

16 години ago

Rheinmetall хоче відкрити в Україні підприємство з протиповітряної оборони

Компанія Rheinmetall планує заснувати в Україні підприємство, яке спеціалізуватиметься на системах протиповітряної оборони.

16 години ago

Які сумки будуть у тренді літом 2024

Залежно від вашого стилю та уподобань, виберіть сумку, яка найбільше відповідає вашому образу.

16 години ago