AirPods будуть виявляти серцеві хвороби

9to5Mac нещодавно виявив докази в iOS 18, що Apple тестує використання майбутніх моделей AirPods для вимірювання пульсу, причому наші джерела вказують, що ця функція буде реалізована як в AirPods Pro 3, так і в наступному поколінні Powerbeats Pro, пише yablo.tech.

Патентна заявка Apple описує, як компанія може використовувати датчик здоров’я не тільки для вимірювання частоти серцевих скорочень, але й для виявлення хвороб серця …

Функціональність вимірювання пульсу в AirPods

Ми повідомляли раніше цього місяця про новий код.

В останній бета-версії знайдено код, який стосується нових бездротових навушників із датчиком серцевого ритму. “Носіть обидва навушники під час тренувань, щоб відстежувати та надсилати свій пульс до Apple Health. Керуйте в налаштуваннях Bluetooth”, – йдеться в рядку. Цей рядок є частиною системного компонента, який керує налаштуваннями бездротових навушників Apple, таких як AirPods та Beats.

Наші джерела повідомляють, що ми можемо очікувати запуск цієї функції наступного року.

За словами наших надійних джерел, AirPods Pro 3 не будуть єдиними навушниками, які матимуть новий сенсор здоров’я. Apple також планує додати той же сенсор серцевого ритму до наступного покоління Powerbeats Pro.

Може використовуватися для виявлення серцевих захворювань

Патентна заявка Apple (помічена Patently Apple) описує, як мікрофони в слуховому каналі можуть використовуватися для визначення ознак “патології серця”, тобто серцевих захворювань.

Пристрій, що містить мікрофон, може бути носиться в або на вусі користувача. Сигнал мікрофона, створений мікрофоном, може оброблятися для визначення серцевої активності користувача. Патологію серця може бути виявлено за допомогою застосування прогнозного алгоритму до принаймні серцевої активності. Серцеві патології включають ряд станів, пов’язаних з серцем людини, таких як, наприклад, захворювання кровоносних судин (наприклад, ішемічна хвороба серця), проблеми з ритмом серця (наприклад, аритмії), вади серця (наприклад, вроджені вади серця), захворювання клапанів серця, захворювання серцевого м’яза, інфекції серця або інші серцеві патології […] Обробка сигналу мікрофона може включати застосування фільтра (наприклад, низькочастотного фільтра) до сигналу мікрофона. Сигнали мікрофона можуть оброблятися для виявлення інфразвукового сигналу в сигналі мікрофона. Додатково або альтернативно, обробка сигналу мікрофона для визначення серцевої активності може включати виявлення ультразвукового сигналу в сигналі мікрофона. Сигнал мікрофона може оброблятися для виявлення сигналу, який вказує на серцебиття або інші рухи, такі як кровообіг, що дає інформацію про серце.

На найпростішому рівні можна виявити брадикардію (аномально низький пульс) і тахікардію (аномально високий пульс). Але також можна досягти більш досконалого виявлення.

Наприклад, можна порівняти першу серцеву активність з другою серцевою активністю. Порівняння першої серцевої активності з другою може включати виявлення різниці в силі між першою серцевою активністю та другою серцевою активністю. Крім того, або як альтернатива, порівняння першої серцевої активності з другою може включати виявлення різниці в часі між першою серцевою активністю та другою серцевою активністю. Виявлення блокування в сонній артерії може включати використання штучної нейронної мережі для виявлення блокування в сонній артерії на основі першої серцевої активності та другої серцевої активності.

Очікується, що AirPods Pro 3 будуть випущені наступного року, і, за даними Марка Гурмана з Bloomberg, вони будуть оснащені датчиками здоров’я.

Лисенко Катерина

Recent Posts

“Капсула самогубця”: розкрито останнє повідомлення із семи слів, яке чують люди перед смертю

Стали відомі останні слова, яке чують люди перед використанням капсули для самогубства Sarco. Про це повідомляє Metro.…

3 хв. ago

Повістки “Укрпоштою”: військовозобов’язані мають 14 днів, щоб з’явитись в ТЦК

Українці почали отримувати повістки через "Укрпошту". У разі отримання військовозобов'язаний має 14 днів, щоб з’явитися…

10 хв. ago

У пенсіонерів списуватимуть гроші з карток: кого в Україні це може торкнутися

2025 року з банківських рахунків пенсіонерів-переселенців в Україні можуть вилучити невикористані кошти. Така пропозиція міститься…

15 хв. ago

Ціни космічні: в Умань з’їжджаються хасиди, скільки місто заробляє на них

В Умань на святкування Рош ха-Шана (іудейського Нового року) станом на ранок вівторка, 1 жовтня,…

19 хв. ago

96-річна водійка збила на смерть жінку: як її покарали

96-річну жінку засудили до умовного тюремного ув'язнення після того, як вона зізналася у заподіянні смерті…

22 хв. ago

Кейт Міддлтон розкритикували через відео про одужання: у чому причина

Кейт Міддлтон розкритикували через відео про завершення нею хіміотерапії. Про це пише In Touch. "Це стало жорстоким…

25 хв. ago