Компанії Meta, X і Tik Tok звинуватили в завданні шкоди дітям

У Сенаті США  допитали керівників найбільших соціальних мереж. Технологічні компанії звинуватили в тому, що у них “руки в крові” через нездатність захистити дітей від ескалації загроз сексуального насильства на їхніх платформах. Сенатори заявили, що Конгрес має якнайшвидше ухвалити відповідний закон, щоби вберегти неповнолітніх від шкоди, яку можуть спричинити соцмережі, пишуть fakty

Слухання в Сенаті скликали через занепокоєння батьків та експертів у сфері психічного здоров’я. Вони занепокоєні тим, що соціальні медіакомпанії ставлять прибуток вище за запобіжники, які б гарантували, що їхні платформи не завдадуть шкоди дітям.

– Пане Цукерберг, вам та іншим компаніям цього не хочеться, проте на ваших руках кров. У вас є продукт, що вбиває людей, – звернувся до гендиректора Meta сенатор-республіканець Ліндсі Грем.

Марк Цукерберг під час слухань свідчив разом з гендиректоркою X (раніше Twitter) Ліндою Яккаріно, керівником Snap Еваном Шпігелем, гендиректором TikTok Шоу Цзи Чу й очільником Discord Джейсоном Цитроном.

Статистика Національного центру допомоги зниклим дітям та дітям, що постраждали від експлуатації, свідчить про стрімке зростання фінансового “шантажу”, коли злочинець обманом змушує неповнолітню особу надсилати відверті фото та відеоматеріали. Усім присутнім продемонстрували відео, в якому діти розповідали про те, як вони стали жертвами в соціальних мережах.

– Мене сексуально експлуатували у Facebook, – прозвучало в зізнанні дитини, чию особу приховали від учасників слухань.

У залі десятки батьків тримали фотографії своїх дітей, що, як стверджують дорослі, постраждали через соціальні мережі. Дехто глузував з Цукерберга під час його вступної промови. Власник Meta висловив жаль з приводу того, що вони пережили, і пообіцяв працювати над тим, щоби це не повторилося з іншими. Проте не став брати на себе відповідальність за сприяння зловживанням, як того вимагали законодавці.

Під час напруженого обміну думками в Сенаті продемонстрували копії внутрішніх електронних листів, в яких Цукерберг відхилив прохання одного з топменеджерів Meta найняти від 45 до 84 інженерів для роботи над поліпшенням безпеки.

Яккаріно з X заявила, що компанія підтримує законопроєкт STOP CSAM, що має посилити відповідальність технологічних компаній за матеріали сексуального насильства над дітьми. Він дасть змогу жертвам судитися із соцплатформами та магазинами застосунків.

Гендиректор TikTok Чу пообіцяв витратити понад $2 мільярди на заходи з підвищення довіри та безпеки. При цьому він відмовився уточнити, як ця цифра співвідноситься із загальним доходом компанії.

Ольга Степанова

Recent Posts

Які топ-10 якостей потрібні комбригу, щоб реально тримати фронт

Які ТОП-10 якостей потрібні комбригу, щоб реально тримати фронт: Стати лідером для тисяч людей, створити…

16 хв. ago

Будуть ходити пішки? Чи можуть ухилянти втратити можливість керувати автомобілем

В Україні продовжує тривати загальна мобілізація та воєнний стан. Військовозобов'язаними є чоловіки від 18 до 60 років,…

21 хв. ago

Колишня агентка ЦРУ розповіла, як приховувала від чоловіків, чим заробляє на життя (фото)

Колишня працівниця ЦРУ розповіла, як їй доводилося приховувати свою професію у стосунках. Деталями поділились у виданні Newsweek 1…

25 хв. ago

Заброньованих чоловіків побільшає: Кабмін різко збільшив норми

Міжвідомча робоча група, яка займається організацією мобілізації військовозобов'язаних держслужбовців та співробітників держпідприємств, одержала дозвіл уряду…

27 хв. ago

Усі блакитноокі люди родичі один одного: і взагалі вони мутанти

Українці часто кароокі чи чорноокі. Натомість у США блакитні очі має більш ніж кожна четверта людина. У Великобританії…

28 хв. ago

У США розпочалося будівництво першої «розумної» дороги: які її особливості

Стартап Cavnue розпочав будівництво першої «розумної дороги» в США на тримильній (майже 5 км) ділянці…

30 хв. ago