Коригував ракетний удар по ТЕС у Дніпрі: СБУ затримала агента ФСБ

Співробітники Служби безпеки України затримали російського агента, котрий збирав інформацію для підготовки ворогом нових ударів – "під прицілом" зрадника опинились військовий шпиталь Сил оборони у Дніпрі та ТЕС.

Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті Служби безпеки України.

Проведена спецоперація відбулася у співпраці співробітників СБУ у Києві та Київській області за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.

Зауважується, що кіберфахівцям СБУ вдалося зірвати спробу рф завдати ракетного удару по військовій та критичній інфраструктурі Дніпра. Російського агента в обласному центрі спіймали “на гарячому” – тоді він проводив дорозвідку поблизу шпиталю Сил оборони:

“Зловмисник хотів встановити орієнтовну кількість українських захисників, які перебували там на стаціонарному лікуванні. Також він стежив за медичним транспортом, що прибував на територію медзакладу”.

СБУ зазначає, що всі зібрані дані разом з координатами об’єкта фігурант намагався передати до фсб через анонімний чат. Ворог планував використати цю розвідінформацію для підготовки ракетного удару по військовому шпиталю у Дніпрі.

“Ще однією потенційною ціллю ворога була місцева теплова електростанція, яка забезпечує електрикою значну частину мегаполіса”, – йдеться у повідомленні, вказуючи, що російський агент знімав периметр ТЕС та прилеглу територію. Відповідно до цих даних ворог планував підготувати нову серію повітряних атак на місто.

Проте співробітники СБУ вчасно зреагували, не лише задокументувавши розвідувальну активність російського агента, а й визначивши його особу. Це 22-річний місцевий житель, якого у лютому 2024 року дистанційно завербував кадровий співробітник російської спецслужби.

За свою зраду та співпрацю з ворогом він отримував гроші. Затриманого посадили під варту, слідчі Служби безпеки вже повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану), тепер йому загрожує довічне ув’язнення.

Крім того, в Дніпрі також провели комплексні заходи для убезпечення особового складу Сил оборони та додаткової оборони об’єктів критичної інфраструктури.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Навіть досвідчені військкоми у ступорі: українці придумали як сховати своїх чоловіків від ТЦК

В Україні вже два роки триває повномасштабна війна, яка забирає життя як мирних громадян, так…

4 хв. ago

Неймовірні хвилі тепла знищують усе живе в Тихому океані: їх запускає Китай

Те, що Китай контролює глобальне потепління Землі, може здатися божевіллям і теорією змови, однак нове дослідження…

15 хв. ago

Окупанти зможуть просунутися в центр України після захоплення Часового Яру

Армія Росії зможе просунутись вглиб центру України. Це станеться, якщо окупанти захоплять Часів Яр, а надалі…

23 хв. ago

Ексдружина Ілона Маска вийшла на публіку з новим чоловіком (фото)

Ексдружина Ілона Маска вийшла на публіку з новим чоловіком. Про це пише Daily Mail. Британська акторка Талула Райлі…

37 хв. ago

Вступна кампанія 2024: коли будуть відомі результати НМТ

У 2024 році абітурієнти втретє складатимуть НМТ, який у 2022 році прийшов на зміну ЗНО.…

44 хв. ago

Військовий облік за кордоном: які дані необхідно оновити в ТЦК у травні

Мобілізація в Україні під час воєнного стану вимагає, щоб військовозобов'язані, які перебувають за кордоном, також оновили…

56 хв. ago