Окупанти зможуть просунутися в центр України після захоплення Часового Яру

Армія Росії зможе просунутись вглиб центру України. Це станеться, якщо окупанти захоплять Часів Яр, а надалі й всю Донецьку область. Стратегічно важливе місто наразі все ще контролюють українські війська.

Про це в інтерв’ю Sky News заявив глава Донецької ОВА Вадим Філашкін. Він повідомив, що російські загарбники намагаються прорвати оборонні лінії на сході України. Щодня по Донеччині завдають від 1500 до 2500 артилерійських снарядів та авіаударів.

“Ворог буде рухатися далі. Якщо, не дай Боже, це станеться, ворог просунеться далі в центральну територію країни. Ми цього не допустимо і зробимо все можливе та неможливе, щоб утримати ворога тут, на Донеччині, і відновити кордони 1991 року”, – відповів Філашкін на питання про те, якої небезпеки очікувати, якщо весь Донбас потрапить під контроль Росії.

Видання нагадало, що з’являлися повідомлення про те, що РФ хотіла захопити Часів Яр до 9 травня – дати щорічного так званого святкування Дня Перемоги в Росії на честь поразки нацистської Німеччини у Другій світовій війні. Проте українські війська все ще контролюють місто, хоча більша його частина лежить у руїнах, а жителі давно евакуйовані.

Якщо окупанти захоплять це місто, то Краматорськ разом з іншими східними містами, такими як Костянтинівка та Слов’янськ, опиниться під загрозою набагато більшого бомбардування. Часів Яр має вигідне розташування на вершині пагорба, що створило б більшу зону для російської артилерії.

Напружена ситуація на фронті

На декількох ділянках східного фронту спостерігається напружена ситуація через просування окупаційних військ. Про це 8 травня розповів співзасновник DeepState Роман Погорілий у телеінтерв’ю каналу “Еспресо”. За його словами, в таких районах, таких як Мар’їнка, Красногорівка, Авдіївка, Архангельське ситуація дуже швидко змінюється.

Напруження спостерігається й у Часовому Ярі, де ворог шукає слабкі місця в обороні, і в районі Куп’янська, де також спостерігається активність противника. Наразі військові намагаються відвоювати втрачені позиції та взяти ініціативу у складній ситуації на фронті.

Нагадаємо, росіяни просуваються поблизу Сватового, Кремінної та Авдіївки. Окрім того, Росія формує війська для наступу на Харків. В ISW оцінили шанси захопити місто.

Ольга Степанова

Recent Posts

Хоче розкрити їй очі на характер Бреда Пітта: Анджеліна Джолі шукає зустрічі з подругою актора

Стосунки між Бредом Піттом та Інес де Рамон стають все серйознішими з кожним днем. У листопаді 2023…

4 хв. ago

Ціни не перестають дивувати: скільки коштує оренда квартири у Києві

Після несподіваного обвалу цін на вторинному ринку нерухомості Києва на початку травня вартість житла почала повільно повзти…

11 хв. ago

Скільки українців оновили дані через “Резерв+”: у Міноборони назвали цифру

Застосунком "Резерв+" скористалися 260 тисяч військовозобов'язаних українців.  Про це повідомив речник Міноборони Дмитро Лазуткін. "Якщо…

23 хв. ago

Не лише Раїсі: світові лідери, які загинули в авіакатастрофах

Окрім президента Ірану Ібрагіма Раїсі, в авіакатастрофах у попередні десятиліття загинула низка інших світових лідерів. Зокрема, до…

31 хв. ago

Більше половини нових ФОПів в Україні відкрили жінки: який бізнес обирають найчастіше

Понад 43 тисячі ФОПів в Україні у 2024 році створили жінки за даними Єдиного державного…

44 хв. ago

Хрестики принцеси Діани: історія та причини, чому їх майже не носили

Стало відомо, як Меган Маркл отримала прикрасу покійної принцеси Діани. Про це пише Page Six. Перебуваючи в Нігерії під…

52 хв. ago