50 прокурорів Хмельниччини оформили «інвалідність» з допомогою голови МСЕК Крупи

Ось вам історія, яка могла б стати сценарієм для найгіршого антикорупційного фільму, але це реальність Хмельниччини. Корупційна схема, що забезпечила місцевих прокурорів “інвалідністю”, вивела на світло жахливі масштаби зловживань. Вона працювала як добре налагоджений годинник – штампування свідоцтв про інвалідність та мільйони доларів хабарів. І знаєте, хто на чолі цього процесу? Не хто інший, як голова медико-соціальної експертизи (МСЕК) Тетяна Крупа та її син Олександр Крупа, який контролював Пенсійний фонд області.

Слідство розкриває схему: прокурори, які “не можуть працювати”

Якщо вірити інформації, яка надходить від ДБР та журналістів-розслідувачів, під керівництвом Тетяни Крупи з 50 прокурорів Хмельниччини виявилися інвалідами 2-ї групи. Це відкриває неабиякі можливості: пільги при працевлаштуванні, неможливість звільнення та стабільний дохід у вигляді пенсії. І все це завдяки мізерним “хабарям” у кілька тисяч доларів за кожне “свідоцтво”. Ці свідоцтва виявилися не лише способом уникнення мобілізації, а й потужним механізмом захисту від переведення чи звільнення.

Система, що процвітала роками

Журналіст Юрій Бутусов розкрив справжній масштаб цієї афери. Протягом 16 років Тетяна Крупа була незамінним елементом цієї схеми. Вона не тільки “оформляла” прокурорів та їх родини, але й заробляла мільйони доларів на цьому. Гроші зберігалися по всьому світу – від Австрії до Туреччини, а вдома були сотні тисяч доларів готівкою.

ДБР втручається – прокуратура мовчить

І ось тут постає головне питання: чому місцеві правоохоронні органи мовчали? Відповідь проста: вони були співучасниками. Усі рішення щодо “інвалідності” прокурорів та їхніх родичів йшли через Крупу. Тому ДБР і втрутилося, коли стало ясно, що на місцевому рівні ця справа ніколи не вийшла б на поверхню.

Час відповідати

Це не просто дрібні зловживання, це масштабна корупційна схема, яка зачепила весь правоохоронний апарат Хмельниччини. Якщо ви думаєте, що це закінчиться штрафами або відставками, подумайте ще раз. Бутусов закликає до радикальних дій: усі, хто отримав ці сумнівні свідоцтва, мають бути звільнені та засуджені. І це стосується не лише прокурорів, а й їхніх родичів, які також оформили собі “інвалідність” через зв’язки.

Масштаби втрат і відповідальність

Масштаби цієї корупційної схеми вражають. 50 прокурорів, їхні родини, мільйони доларів, що осіли в кишенях нечистих на руку посадовців. Зараз на часі не лише повернення цих коштів державі, а й повне очищення системи від подібних практик.

Ось таке, зовсім не героїчне обличчя нашої системи правосуддя, де інвалідність стає інструментом для уникнення відповідальності, а корупція – для забезпечення кар’єрного зростання.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Чоловік спробував зарядити телефон від “сонячного” капелюха EcoFlow: що вийшло (фото)

Оглядач техніки Джон Веласко протестував капелюх EcoFlow Power Hat, намагаючись зарядити від нього свій смартфон Samsung…

4 хв. ago

Чоловік, якого звільнили 15 років тому, домігся величезної компенсації за наднормову роботу

Федеральний суд Швейцарії зобов'язав роботодавця, який звільнив працівника 15 років тому, виплатити йому гроші за…

13 хв. ago

Люди висадяться на Місяць у Prada: модний дім презентував новий скафандр (фото)

Дизайн скафандра Axiom Extravehicular Mobility Unit (AxEMU) вперше представили на Міжнародному конгресі астронавтів у Мілані.…

21 хв. ago

Коли можна законно відмовитися від повістки: пояснення юристів

Під час загальної мобілізації військовозобов'язаним громадянам можуть вручати повістки будь-де та навіть поштою. Однак є ситуації, коли…

37 хв. ago

Мінсоцполітики анонсувало збільшення субсидій для українців: хто зможе отримати

Міністерство соціальної політики України ініціювало продовження додаткових субсидій для родин, які опалюють житло дровами чи…

46 хв. ago

Стреси, ціни і блекаути: українці розповіли, як змінилося їх меню за час війни (опитування)

Майже половина мешканців України (49% респондентів) підтвердила, що з початком повномасштабного вторгнення РФ у них…

54 хв. ago