Мобілізація посилиться: почнуть забирати навіть молодь та жінок

Якщо ви думали, що ситуація не може стати ще більш напруженою, подумайте ще раз. Довготривала війна з Росією вимагатиме постійного поповнення ЗСУ, і Україна готується до нових радикальних кроків. Як повідомляє ТСН, в країні планують знижувати мобілізаційний вік та навіть розглядають можливість мобілізації жінок, якщо конфлікт з Росією триватиме ще кілька років.

Журналіст Віталій Портников висловив свою думку щодо останніх новин про те, що співробітники Територіальних центрів комплектування (ТЦК) почали з’являтися на концертах, у ресторанах та торговельно-розважальних центрах по всій Україні. “Потрібно розуміти, що з розвитком війни це ставатиме все жорсткішим. Треба об’єктивно це приймати: якщо ми погоджуємося з парадигмою довгої війни без виходу, то буде потрібна додаткова мобілізація”, — зазначив журналіст.

Портников наголошує, що в наступні роки влада може бути змушена знизити мобілізаційний вік та розпочати призов жінок до лав Збройних сил. “Я вже неодноразово говорив: призовний вік зменшуватиметься. Не варто мати ілюзій, що цього не станеться. Якщо війна триватиме ще два-три роки, вік призову знизиться, якщо п’ять років — призиватимуть жінок”, — сказав він.

Журналіст також нагадав про ізраїльську практику призову жінок, яка була запроваджена через численних противників, з якими стикається країна. “Тому людям потрібно психологічно готуватися до того, що вони не зможуть у наступні роки комфортно жити в країні, яка воює”, — підкреслив Портников.

Реалії, які не можна ігнорувати

Поява представників ТЦК у місцях відпочинку громадян — це не просто випадковість. Це сигнал того, що ресурси для продовження війни вичерпуються, і держава шукає нові шляхи їх поповнення. Але чи готове суспільство до таких радикальних змін?

Портников вважає, що час ілюзій минув. “Потрібно дивитися правді в очі: довга війна — це не тільки фронт, але й тил, який повинен бути готовим до жертв та випробувань”, — зазначає він.

Романчук Микола

Recent Posts

Те, що робить Меган Маркл звучить, як погроза

Дружина принца Гаррі зустрілася з групою дітей і підлітків у межах заходу, організованого американською організацією для…

15 хв. ago

Трамп запропонував використати армію проти “внутрішнього ворога” у день виборів президента

Кандидат у президенти США Дональд Трамп запропонував у день виборів задіяти армію для боротьби із…

25 хв. ago

КНДР перевела в боєготовність артилерію на кордоні з Південною Кореєю

У неділю Північна Корея наказала артилерійським підрозділам поблизу кордону з Південною Кореєю бути готовими до…

34 хв. ago

Христофор Колумб виявився євреєм. Сенсаційні результати дослідження ДНК

Вчені нарешті розкрили багатовікову таємницю походження Христофора Колумба, використавши ДНК-аналіз, результати якого були представлені в іспанському документальному фільмі…

42 хв. ago

Конфлікт між ТЦК та бізнесменом у Дніпрі: у центрі зробили заяву

У Дніпропетровському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки відреагували на скандал навколо висловів місцевого бізнесмена. На…

50 хв. ago

США розгортають в Ізраїлі комплекс THAAD

Сполучені Штати Америки розгорнуть на території Ізраїлю батарею протиракетного комплексу THAAD. Як йдеться у офіційній заяві прес-секретаря Пентагону…

58 хв. ago